E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye uyarı atışı yaptı, Esad milisleri geri çekildi---

Türkiye uyarı atışı yaptı, Esad milisleri geri çekildi

Türkiye uyarı atışı yaptı, Esad milisleri geri çekildi
20 Şubat 2018 - 17:51 borsagundem.com

Afrin’e ilerlemeye çalışan rejim yanlısı terörist gruplar, uyarı amaçlı topçu atışı üzerine kente yaklaşık 10 km kala geri çekildi.

Bugün Suriye devlet televizyonu, Afrin topraklarına giren rejim yanlısı milislerin görüntülerini yayınladı. Görüntülerde, kamuflaj giyen milisler silahlarını ve Suriye bayraklarını sallayarak terör örgütü YPG'nin elindeki bir kontrol noktasından Afrin’e giriş yapıyordu.

Reuters'ın Hizbullah medyasına dayandırdığı iddiaya göre de rejime bağlı milis grup Halep tarafından Afrin'e girdi. Afrin'e gidenlerin Suriye ordusu değil Esad rejimi yanlısı 'halk birlikleri' adı verilen milis güçleri olduğu belirtildi. Suriye TV'si ise Türkiye'nin milislerin girdiği bölgeyi vurduğunu da iddia etti. 

TOPÇU ATIŞI YAPILDI GERİ ÇEKİLDİLER

AA'nın haberine göre Zeytin Dalı Harekatı'na karşı YPG/PKK-DEAŞ'a destek vermek amacıyla Afrin'e girmeye çalışan terörist gruplar, topçu ateşi üzerine bölgeden geri çıktı.

Bölgedeki güvenilir kaynakların verdiği bilgiye göre, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu'nun, Türkiye-Suriye sınırındaki Afrin ilçesinde sürdürdüğü Zeytin Dalı Harekatı'na karşı YPG/PKK-DEAŞ teröristlerine destek vermeyi amaçlayan rejim destekçisi terörist gruplar, 17.00 sularında Afrin'in güneyindeki Nubul Zehra bölgesinden hareket etti. 

İçerisinde zırhlı araçlar ve Doçkalı kamyonetlerin bulunduğu 20 araçlık konvoyla hareket eden terörist gruplar, Afrin topraklarına girerek kente ilerlemeye çalıştı. 

Ancak bu sırada terörist gruplara yönelik uyarı amaçlı topçu atışı başladı. Top atışları konvoydaki araçlara isabet etmedi. 

Konvoy, uyarı ateşi üzerine, kente 10 kilometre kala Afrin'den geri çıkmak zorunda kaldı. 

Terörist gruplar, Afrin sınırlarından uzaklaştı. 

Son dakika... Türkiye uyarı atışı yaptı, Esad milisleri geri çekildi

ERDOĞAN UYARMIŞTI

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le yaptığı telefon görüşmesinde "Suriye rejimi bu yola girerse sonuçları olur" uyarısında bulunmuştu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da "Eğer rejim, YPG'yi temizlemek için girerse problem yok, YPG'yi korumak için giriyorsa bizi, Türk askerini hiç kimse durduramaz" açıklaması yapmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • recai21 Şubat 2018 09:46

    Afrin'i YPG ve İŞİD'den temizleyip Esad'a teslim ediyoruz. Kuyruğu dik tutmak için bir iki gösteriş topu atmanın da kimseye zararı yok : )

  • Sıradan yorumcu20 Şubat 2018 20:31

    Uyardınız peki kimin toprağı türkiye her türlü haksız düşer sıçuriye karşısında. Kardeşim biz başkasının ülkesine girmişiz ve o ülkenin silahlı gücünü tehdit ediyoruz. Peki hava sahası kapatsa ne olacak bundan sonra. Karadan başarılı olsaydı şuana dek neden rusyanın hava sahası açmasını bekledik. Çok kötü kokular alıyorum.

  • flamenco7221 Şubat 2018 09:39

    1516 no lu BM kararı terörizme karşı sınır ötesi operasyonları onaylar..HSBC saldırıları sırasında alınmış bir karardır

  • bu dünyadan biri20 Şubat 2018 18:20

    Ne kadar çok meraklısı varmış savaşın. Ekonomi çökmeye başlayınca savaş isteyenler savaş karşıtı olur. Savaşın galibi emperyalist devletler olur. Müslüman Müslümanı öldürür, Müslüman anneler ağlar. Akılsız toplumların yaşayacakları şey bunlardır.

  • mali 20 Şubat 2018 18:17

    Yüreklerimiz , milletin duaları kahraman askerlerimizle.

  • demirkan 20 Şubat 2018 18:10

    TÜRK HAVA KUVVETRENİN NE OLDUGUNU. ESEDE GÖSTER BAKEM. TÜRK KARTALLARI GÖZ BEBEĞİMİZ. DESTAN YAZMALISINIZ. ALLAHIM YARDIMCINIZ OLSUN.

  • ihaLAR İZLEMEDEMİŞ20 Şubat 2018 18:09

    ihalar uzun süre bu konvoyları takip ve izlemeye almış düşman unsur ve hedefleri takip altında tutan ihaların işaretlemeleri sonucu TSk hava araçları nokta atışları ile konforları bertaraf etmeye başlamış. Büyük isabetlerin olduğu ve konvoyların ciddi hasar aldığı yabancı medyada geçiyor. zırlı araç ve hafif toplar imha edildiği söyleniyor. KARŞINDAKİ ORDU TÜRK ORDUSU. ESAD ASKERLERİ GELSE NE EDECEK ? DÜNYANIN EN SEÇKİN İLK 5 ORDUSU ARASINDA TSK... BU KONVOYLAR FASA FİSO KALIR.... : )))

  • Tam komedi20 Şubat 2018 18:07

    Fetoculer bombalanmış olmasın sonradan biz yapmadık diye inkar edebiliyorlar. İsrail in niyeti belli amerikanin belli rusya , iranin belli biz neyi amaçlıyoruz ? Milletin tuzu kuru 5 milyon işgalci bizde suriyelileri halka sormadan içeri alanları allaha havale etsem ne olur ?

  • Kerim20 Şubat 2018 18:05

    Adım adım terör belasından ülkeler savaşına soktular bizi.Tüm tuzaklar Türkiyemiz içindi.Bunları görmeliydik yazık...