E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHarekat başladı! Türk jetleri Afrin'e geçti, PKK'yı vuruyor---

Harekat başladı! Türk jetleri Afrin'e geçti, PKK'yı vuruyor

Harekat başladı! Türk jetleri Afrin'e geçti, PKK'yı vuruyor
20 Ocak 2018 - 17:22 borsagundem.com

Türk savaş uçakları Afrin'de terör örgütü PYD/PKK'ya ait silah yüklü hedefleri bombaladı. Vurulan hedeflerden biri de örgütün elindeki Minnig Havalimanı...

Diyarbakır 8. Ana Jet üssünde konuşlu bulunan uçaklardan 8 adet F-16 tam teçhizatlı ve bomba yüklü olarak peş peşe havalandı ve Afrin'i bombalamaya başladı. Zeytin Dalı adı verilen harekat kapsamında terör örgütleri PKK/PYD ve DEAŞ hedefleri vuruluyor.
TSK, 18.30 itibariyle belirlenen 113 PYD/PKK hedefinden 108'ini vurdu. Hastanelere getirilen ölü ve yaralıların tümünün PYD/PKKlı olduğu öğrenildi.
Türk savaş uçakları, PKK/PYD terör örgütünün elindeki Minniğ Havalimanı'nı vurdu. Bu havalimanı, ABD'nin terör örgütü PKK/PYD'ye silah sevkederken kullandığı havalimanıydı.

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti'nin Bilecik kongresinde yaptığı konuşmada, "TSK havadan harekata başlamıştır" dedi. Özgür Suriye Ordusu'na bağlı birliklerin bir kısmı da terör örgütü PYD/PKK'nın Afrin'de işgal ettiği alanlara girmeye başladı.
Türk Silahlı Kuvvetleri, Afrin operasyonu kapsamında terör örgütlerinin mevzilerini Diyarbakır 8. Ana Jet üssünden kalkan uçaklarla bombaladı. Eş zamanlı olarak karadan da obüslerle atış yapıldı. 

Hatay’ın Hassa ilçesinde savaş uçakları, saat 17.00 sıralarında Afrin’e geçip 6 noktaya bomba yağdırdı. Aynı zamanda Hassa ilçesinindeki sınır birlikleri ile Kilis’teki sınır birliklerinden Afrin’e top atışları yapıldı.
İdlib'deki AA muhabirlerinin bildirdiğine göre, Türk savaş uçakları, Afrin'in Türkiye sınırı hattındaki Cinderis beldesine bağlı Celeme, Himdiye, Haclar, Freriye ve Tel Sellür köylerindeki PYD/PKK'ya ait gözlem noktaları ve hedeflerini bombaladı. TSK'nın açıklamasına göre DEAŞ hedefleri de vuruldu.
Bu arada önlemlerini artıran güvenlik güçleri, vatandaşları sınır bölgesinden uzak durmaları konusunda uyarıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün AK Parti'nin Kütahya il kongresinde "Geldik ve geliyoruz. Afrin operasyonu sahada fiilen başlamıştır. Bunu Münbiç operasyonu takip edecek" demişti.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mehmet20 Ocak 2018 22:45

    Iki güne kalmaz bayrağı afrine dileriz inş.

  • Gerçek 20 Ocak 2018 20:07

    Uzun vadede Türkiye lehlne olmayacak siyaset. Halkları Türkiye’den uzaklaştırıp Kuzey ırak Suriye yi birleştirerek yeni bir yeni Kürt Arap Devletini oluşturma projesine hizmet eder sadece.

  • k220 Ocak 2018 19:06

    şerefsiz abd 1400 tır silah yardımı yapmış bizim mehmetciğimize karşı allahsızlar bokunuzun içinde boğulun..........yiyiorsa dolaylı değil omuz omuza gelin savaşalım...........................

  • CEgo20 Ocak 2018 19:04

    ESED nerede. Karadan harekatta bizim ülkemizdeki Suriyelileri kullanın.

  • Kill20 Ocak 2018 19:01

    ASELSAN Fırat kalkanı operasyonunda 47 Tl ti görmüştü. Devamı gelir diye tahmin ediyorum

  • Memo20 Ocak 2018 18:55

    Allah yar ve yardımcınız olsun aslanlar. Dualarımız sizinle

  • Yener şen20 Ocak 2018 18:45

    Uçaklara izin çıkmasa gireceğiniz girecek cesaret olmayacak gibiydi

  • Onur Erkin Sağdıç20 Ocak 2018 18:21

    Günlerdir piyasalar baskı altında nihayet başladı iyi oldu demekki Türkiye abd ve rusya ile anlaştı,Pazartesi borsa yüksek açılacaktır.Bombardıma 3-5 gün sürer Türkiye oraya karadan girer mi girmez mi bilemem ama yapılan operasyon orada bir güç oluşumuna karşı Türkiyenin kararlılığını göstermiştir. ytd.

  • tv20 Ocak 2018 18:12

    çagırın gelelim allah türk milletinin vede askerinin yardımcısı olsun

  • demirkan 20 Ocak 2018 17:54

    MADEM GİRDİN YERLE BİR YAPIN. İKİDE BİR PYD PKK DEYİP DURMAYIN.BİTSİN BU ŞAÇMALIK.

  • ...20 Ocak 2018 17:50

    suriye sınırındada uçuyor Uçaklarımız herhalde rusya izişn verdi. hava sahası açık... Aslanlar yolunuz açık olsun. Arkanızda tam desteğimiz..... ıslık çalın, orayada, yanınızada geliriz...(( Buyuk hataları şuan askeri çözüm yolları ile çözmek zorundayız... Konu Türk askeri ise, bir askerim için bile tam destek...))