E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTurk İlaç, Rus aşısı üretimi için imzayı attı---

Turk İlaç, Rus aşısı üretimi için imzayı attı

Turk İlaç, Rus aşısı üretimi için imzayı attı
27 Mayıs 2021 - 09:00 borsagundem.com

Turk İlaç, Rusya'da Kovid-19'a karşı geliştirilen KoviVak aşısının Türkiye'de üretimi için mutabakat anlaşması imzaladı.

Turk İlaç ve Serum (#TRILC) şirketinden Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamaya göre, Türk İlaç ve Serum Sanayi şirketi ile Rusya Bilimler Akademisi bünyesinde faaliyet gösteren Çumakov Araştırma Enstitüsü arasında imzalanan mutabakat zaptı ile Rus korona virüs aşısı KoviVak’ın Türkiye’de üretilmesi ile ilgili kontratın önünü açan bir adım olduğu ifade edildi.

Şirketin konuya ilişkin açıklamasında, “Rusya Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılarak halkın kullanımına sunulan CoviVac isimli inaktif Covid 19 aşısı için Rusya'da yapılan görüşmeler neticesinde; İnternational Research Institute for advance Systems (IRIAS)ile aşının Türkiye'de üretilmesi, ruhsatlandırılması ve dağıtımı için yapılacak olan final anlaşmanın temel esaslarını içeren mutabakat anlaşması imzalanmıştır” ifadelerine yer verildi.

Rusya'da Sputnik V'den sonra EpiVacCorona ve CoviVac aşıları geliştirilmişti.

Klasik yöntem kullanılarak geliştirilen aşı, diğer Rus aşılarında olduğu gibi virüsün parçalarını değil, tamamen devre dışı bırakılmış tam virüs içeriyor. KoviVak 2 ila 8 derecelik normal ısıda muhafaza edilebiliyor. Aşı 14 gün arayla iki doz halinde uygulanıyor.

Güne başlarken manşette öne çıkanlar

 

Günün önemli şirket haberleri 27/05/2021

 

Işık Plastik ve Osmanlı Menkul sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 16,99
En Yüksek: 17,29
En Düşük: 16,48
Değişim 1,61 %
FK: 30,35
PD / DD: 3,48
İşlem Hacmi 110.807.176
Toplam Adet: 6.550.340
Ağırlıklı Ort.: 16,86
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)