E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürk İlaç: İki Rus aşısını Türkiye'de üretme çabasındayız---

Türk İlaç: İki Rus aşısını Türkiye'de üretme çabasındayız

Türk İlaç: İki Rus aşısını Türkiye'de üretme çabasındayız
22 Mayıs 2021 - 07:24 borsagundem.com

Türk İlaç Yönetim Kurulu Başkanı Battal, Sputnik Light ve Kovivak aşılarını Türkiye'de üretmek için görüşmelerin sürdüğünü açıkladı

Türk İlaç ve Serum Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Berat Battal, Sputnik Light aşısı ile Çumakov Merkezi'nin geliştirdiği KoviVak korona virüs aşısını Türkiye'de üretmek için görüşme halinde olduklarını söyledi.

Sputnik'teki haberde açıklamasına yer verilen Battal, "Kovid-19 aşılarının üretimi şu anda çok önemli bir konu. Rus partnerlerle bunun üzerinde çalışabileceğimiz için çok gururluyuz. Görüşmelerin ana hedefinde, Sputnik Light aşısı ile Devlet Çumakov Enstitüsü tarafından geliştirilen ve Rusya'da tescil edilen üçüncü aşı olan KoviVak yer aldı" dedi.

Görüşmelerin hızlı ilerleyeceğini umduklarını ve düşündüklerini kaydeden Battal, "İyi bir başlangıç yaptık ve sözleşmeyi çok yakında, belki bir ay içinde imzalayacağımızı umuyoruz" ifadelerini kullandı.

Rusya Başbakanı Mihail Mişustin, 20 Şubat'ta KoviVak aşısının Sputnik V ve Epivakkorona'dan sonra tescil edilen üçüncü aşı olduğunu açıklamıştı.

Sputnik V aşısının tek bileşenli versiyonu olan Sputnik Light aşısı ise 6 Mayıs'ta tescillenmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • nuri balco24 Mayıs 2021 20:46

    trilc yönetimi manipülasyonun kralını yaptı tavan tavan giderken, nokta atışı kap atarak çarptı milleti şimdi de aşı haberlerini yayıyorlar yine kitleyecekler

  • Yorum23 Mayıs 2021 19:07

    Bu şirket daha halka açılmadan bu haberi yaymıştı, Manüplasyon kokan bir haber, resmi bir görüşme varsa bunun medya araçlarıyla değil KAP yoluyla açıklanması gerekiyor. Akdi halde suç teşkil eder.

  • Geciniz22 Mayıs 2021 15:53

    Eeee bizim aşı ne oldu ? Ve daha çabasındayız yahu millet üteteli sene oldu be

  • Kafkas22 Mayıs 2021 13:49

    Umarım gerçektir sürekli haber salıp ortaklar hisseleri satıyor.