E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürk heyeti Libya'da---

Türk heyeti Libya'da

Türk heyeti Libya'da
17 Haziran 2020 - 16:51 borsagundem.com

Bakan Çavuşoğlu, Bakan Albayrak, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın ve MİT Başkanı Fidan'dan oluşan Türk heyet, sabah saatlerinde Libya'nın başkenti Trablus'a gitti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, MİT Başkanı Hakan Fidan, beraberlerindeki heyetle temaslarda bulunmak üzere Trablus'a gitti.

Heyet, Birleşmiş Milletler'in meşru kabul ettiği Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) temsilcileri ve Başbakan Fayez el Sarrac'la bir araya geldi.

"Uzun vadeli ikili anlaşmalar yapılması hedefleniyor"

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, heyet Trablus Havalimanı'na indikten sonra güvenlikle ilgili herhangi bir sorun yaşamadı.

UMH'ye bağlı ordu, 4 Haziran'da Trablus'un General Halife Hafter'e bağlı birliklerden tamamen temizlendiğini duyurmuştu. Aynı gün Sarrac Ankara'ya giderek Erdoğan'la görüşmüş; iki lider, işbirliğinin artacağını duyurmuştu.

Bu gelişmeden iki hafta sonra Türk heyet, askeri ve mali destek verdiği UMH yetkilileriyle görüşmek üzere Trablus'a gitti.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)