E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürk heyeti gelecek ay Mısır'a gidiyor---

Türk heyeti gelecek ay Mısır'a gidiyor

Türk heyeti gelecek ay Mısır'a gidiyor
15 Nisan 2021 - 13:11 borsagundem.com

Ankara-Kahire hattında yeni bir başlangıç yapılıyor. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Mısır Türkiye'den bir heyeti davet etti. Mayıs başında bir heyet Mısır'a gidecek" dedi.

Türkiye-Mısır ilişkilerinde yeni dönem resmen başlıyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara-Kahire hattındaki gelişmeyi açıkladı.

Çavuşoğlu, "Mısır Türkiye'den bir heyeti davet etti. Mayıs başında bir heyet Mısır'a gidecek" dedi. Çavuşoğlu, heyetin bakan yardımcıları düzeyinde olacağını, daha sonra kendisinin Mısırlı mevkidaşıyla görüşebileceğini söyledi.

El Kahire el Nas TV'ye dün konuşan Mısır Dışişleri Bakanı Sami Şükrü ise, Mısır'ın bu olumlu yaklaşımının ardında Türkiye'nin attığı bazı adımlar olduğunu söylemişti:

"Türkiye'nin son dönemdeki açıklamaları ve attığı adımları memnuniyetle karşılıyoruz. Bu adımlar, siyasi açıklık aşamasına ilerleme konusunda Türkiye'nin de istekli olduğunun göstergesi. Ben de bu durumun daha ileriye taşınmasını umuyorum."

 10 Nisan'da Şükrü ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bir telefon görüşmesi yapmış, görüşmenin içeriğinin "Ramazan tebriği" olduğu açıklanmıştı.

Mısır'dan dikkat çeken Erdoğan mesajı

 

Erdoğan: Mısır halkı bizimle ters düşmez

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HASAN HÜSEYİN ÇEMİRBEKLİ15 Nisan 2021 18:38

    Mısır abd ve israil den kazığı yiyince aklı başına geldi.eğer mısır, sudiarabistan ve Türkiye gerçek dost ülkeler olsa islam dünyasının bileğini hiç bir güç bükemez.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU15 Nisan 2021 16:12

    Müsümanların dostları yalnız müslümanlar olur.yeterki başları kıçlarına karışıp kafirleşmiş düşüncelere sahip olmasınlar.

  • antalya15 Nisan 2021 15:34

    AKDENİZDEKİ KARBON KAYNAKLARIMIZ İÇİN SÜPER GELİŞME... TÜRKİYE MISIR LİBYA

  • haramzadeler15 Nisan 2021 14:31

    adamlar araplara aşık...

  • Bika15 Nisan 2021 13:33

    Mısır'da askeri darbeyle gelen diktatör var, demek ki başka ülkelerin iç işlerine karışmamak gerekiyormuş dış ilişkilerde.