E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTürk Havayolları hisse geri alımını onayladı---

Türk Havayolları hisse geri alımını onayladı

Türk Havayolları hisse geri alımını onayladı
05 Nisan 2016 - 14:38 borsagundem.com

Türk Havayolları'nın hisse geri alım programı Genel Kurul'da onaylandı

Türk Havayolları, dün düzenlediği Genel Kurul'da hisse geri alım programını onayladı. Şirket, 1.38 milyar çıkarılmış sermayesinin yüzde 10'u karşılığına gelen pay sayısı ve 500 milyon TL'ye kadar hisse geri alımı yapacak. Şirket, payların geri alımlarında alt fiyat limitinin 0 (sıfır), üst fiyat limitinin ise 20 (yirmi) Türk Lirası aralığında olacağını açıkladı. 

31.12.2015  itibarıyla, yıllık en düşük pay fiyatı: 6.80 TL, en yüksek pay fiyatı: 10.20 TL olup ağırlıklı ortalama pay fiyatı: 8.51 TL olarak gerçekleşmiştir. 

07.03.2016  itibarıyla, son üç aydaki; en düşük pay fiyatı: 6,56 TL, en yüksek pay fiyatı: 7.64 TL ve ağırlıklı ortalama pay fiyatı: 7.19 TL olarak gerçekleşmiştir.

'5 YILLIK YATIRIM SÜRECİNE GİRDİK'
Genel Kurul sonrası bir açıklama yapan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı, “Türk Hava Yolları, bu sonuçlarla global sektördeki yoğun rekabete, yakın coğrafyada yaşanan siyasi ve ekonomik istikrarsızlıklara ve sektörü doğrudan etkileyen kur dalgalanmalarına rağmen, 2015 yılında başarılı büyümesini
sürdürdü. Yönetim Kurulu olarak, hep birlikte 2016 için en önemli hedefimiz, büyüme rakamlarımızı korumak. 5 yıllık bir yatırım sürecine girdik. Tüm iştiraklerimizle birlikte etkin bir gelir ve maliyet yönetimi sonucunda 2016 yılında hedeflediğimiz büyümeyi ve operasyonel nakit üretme yeteneğini korumuş olacağız' diye konuştu.

ŞİRKET PAYLARININ GERİ ALIM PROGRAMI

Geri Alımın Amacı

Küresel ölçekle yaşanan ekonomik dalgalanmaların ve ülkemizin bulunduğu coğrafyada ortaya çıkan siyasî/ekonomik istikrarsızlıklann başta faaliyet göstermekte olduğumuz sektöre ve Türkiye sermaye piyasalarına yansımalarının Türk Hava Yolları A.O. hisse değeri üzerinde olumsuz etki yarattığı. Borsa İstanbul'da oluşan mevcut fiyat seviyesinin Ortaklığımız faaliyetlerinin gerçek performansını yansıtmadığı düşünülmektedir. Bu kapsamda gerek hisse fiyatındaki dalgalanmaların sınırlandırılması, gerekse de Ortaklığımız hazine yönetimi dahilinde kendi hisselerimize yatırım yapmak amacıyla Borsa İstanbul A.Ş.'de işlem gören paylarımızın gerek görüldüğü durumlarda geri alımının yapılması amaçlanmaktadır. Geri alınan paylar Ortaklık çalışanlarına yönelik pay edindirme planları çerçevesinde de değerlendirilebilecektir.

Geri Alım Programının Uygulanacağı Süre

Genel Kurul yetkilendirme tarihi itibariyle 3 yıldır.

Sermaye piyasasındaki şartların ve/veya Ortaklık finansal durumunun uygun olmaması durumunda Yönetim Kumlumuz pay geri alımının hiç başlatılmaması veya her an durdumlabilmesine yetkilidir.

Geri Alıma Konu Azami Pay Sayısı

Ortaklığımızın 1.380.000.000 TL (bir milyar üç yüz seksen milyon Türk Lirası) çıkarılmış sermayesinin % 10'una (yüzde on) karşılık gelen pay sayısına kadar aşağıda belirtilen toplam fon tutan dahilinde, mevzuat hükümleri çerçevesinde geri alım yapılabilir. Bu süre içerisindeki mevzuat değişikliği veya sermaye arttınlması halinde artan sermaye ve değişen mevzuat uyannca işlem yapılır. Geri alıma konu azami pay sayısına ulaşılmasını takiben program sonlandmlacaktır.

Geri Alım İçin Ayrılan Fonun Toplam Tutan ve Kaynağı

Ortaklık kaynaklan ve faaliyetlerinden sağlanan nakitten karşılanmak üzere, geri alım için 500.000.000 TL'ye (beş yüz milyon Türk Lirası) kadar fon aynlmıştır.

Geri alınan paylann nominal değeri çıkarılmış sermayenin %10'unu aşamaz. Geri alınan paylardan program süresince elden çıkarılanlar bu oranın hesaplanmasında indirim kalemi olarak dikkate alınmaz.

Payların Geri Alımı İçin Alt ve Üst Fiyat Limitleri

Paylann geri alımlannda alt fiyat limiti 0 (sıfır), üst fiyat limiti ise 20 (yirmi) Türk Lirasıdır.

Paylanmızın borsa fiyatının düzeltilmesini gerektirecek işlemlerin gerçekleşmesi durumunda, aynı düzeltme payların geri alınması için belirlenen alt ve üst fiyat limitlerine de uygulanacaktır. Bu şekilde düzeltmeye tabi tutulmuş alt ve üst fiyat limitleri özel durum açıklaması ile KAP'ta duyurulacaktır.

Geri Alım Programının Ortaklığın Finansal Durumu Ve Faaliyet Sonuçlan Üzerindeki Muhtemel Etkileri

Geri alıma konu toplam fon tutarı 500.000.000 TL (beş yüz milyon Türk Lirası) olup. 31.12.2015 tarihi itibariyle konsolide mali tablolanmızda yer alan toplam varlıklarımızın %1'ine tekabül etmektedir. Bu kapsamda, geri alım programının Ortaklığımız finansal durumu ve faaliyet sonuçlan üzerinde önemli bir etkisi olması beklenmemektedir.

Program Kapsamında Geri Alımda Bulunabilecek Bağlı Ortaklıklara İlişkin Bilgiler Bulunmamaktadır.

Geri Alınan Paylann Satış Esaslan

İlgili Tebliğ hükümleri uygulanacaktır

Yıllık En Düşük, En Yüksek ve Ağırlıklı Ortalama Pay Fiyatı Bilgisi

31.12.2015  itibarıyla, yıllık en düşük pay fiyatı: 6.80 TL, en yüksek pay fiyatı: 10.20 TL olup ağırlıklı ortalama pay fiyatı: 8.51 TL olarak gerçekleşmiştir.

Son 3 Aydaki En Düşük, En Yüksek ve Ağırlıklı Ortalama Pay Fiyatı Bilgisi

07.03.2016  itibarıyla, son üç aydaki; en düşük pay fiyatı: 6,56 TL, en yüksek pay fiyatı: 7.64 TL ve ağırlıklı ortalama pay fiyatı: 7.19 TL olarak gerçekleşmiştir.

İlişkili Tarafların Geri Alım İşleminden Sağlayacağı Faydalar

Herhangi bir fayda bulunmamaktadır

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 323,50
En Yüksek: 323,25
En Düşük: 310,00
Değişim 5,37 %
FK: 5,69
PD / DD: 1,30
İşlem Hacmi 14.849.969.834
Toplam Adet: 46.769.003
Ağırlıklı Ort.: 317,52
ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • emekci06 Nisan 2016 09:05

    petrol fiyatları 30ken bile bu kadar az kar ediyor. bir kaç yıla petrol 60 dolara çıkınca zarar edecekleri belli değil mi?

  • bırak bunları05 Nisan 2016 21:16

    asıl yatırımcının anasını ağlattınız. 2013 yılında 8.x olan hisse 7,x sürünüyor. zarar eden şirketler bile senin thy tur bindirdi. şimdi uyduruk bir geri alımla kimi kandırıyorsunuz.

  • kaan05 Nisan 2016 21:02

    1 lot dhi almayacak, kasada para yok, olsa zaten temettü vericekti. psikolojik hisseye etki olsun diye açıklanmış. 5 tl ye düşecektir. kimse almaz

  • YORUMCU05 Nisan 2016 16:47

    kısmen olumlu ancak, günlük 500 milyon işlem hacmi gerçekleşen THY için 500 milyon büyük bir rakam değil....THY nin hakettiği fiyatlara gelebilmesi için yabancı yatırımcı şart. bunun zemini hazırlanmalı....

  • yılmaz05 Nisan 2016 15:23

    geri alıma ne zaman başlıyor ?THYYATIRIM diye bir aracı kurumu yok..Hangi aracı kurumla anlaşma yapacak belli değil...önemli olan icraat ne zaman başlıyacak..