E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürk mürettebatın olduğu gemiyi göçmenler kaçırdı---

Türk mürettebatın olduğu gemiyi göçmenler kaçırdı

Türk mürettebatın olduğu gemiyi göçmenler kaçırdı
27 Mart 2019 - 20:04 borsagundem.com

İtalyan basını, İstanbul’da Küçükyalı’dan hareket eden ’El Hiblu 1’ adlı petrol tankerinin bugün Libya açıklarında göçmenler tarafından kaçırıldığını duyurdu

Ajanslar, Libya'dan hareket ettikten kısa süre sonra tekneleri batan 108 göçmenin, bir Türk tankeri tarafından kurtarıldığını ve Trablus'a geri götürülmekte olduklarını anladıklarında gemiyi kaçırdıklarını duyurdu.

İtalyan basını ve yetkililer, geminin Malta'ya doğru rotasını değiştirdiğini belirtiyor. İtalyan basını Küçükyalı’dan yola çıkan tankerin, Trablus’a gitmekteyken bu olayın cereyan ettiğini; tankerin, Malta ya da Lampedusa adasına doğru rotasını değiştirdiğini duyurdu.

KORSANLIK FAALİYETİ

Göçmen karşıtı Lig partisinin de lideri olan İtalya Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Metteo Salvini açıklamasında yaşananların "bir kurtarma operasyonu değil, artık bir korsanlık faaliyeti" olduğunu; geminin kurtarılması için Libya Sahil Güvenliğine harekete geçmeleri çağrısında bulunduklarını söyledi. Salvini ayrıca, geminin İtalyan limanlarına yanaşmasına kesinlikle izin vermeyeceklerini de belirtti.

HAREKETE GEÇİLDİ

Gelişmeleri yakından takip eden sivil toplum kuruluşu Mediterranea Saving Humans, İtalya'ya limanlarını açma ve Cenevre Konvensiyonunun şartlarına uyma çağrısı yaparak, bu göçmenlerin korsan değil, sığınmacı olarak anılması gerektiğini belirtti.

Salvini’nin açıklamalarının ardından konuyu değerlendiren Libyalı yetkililer, sahil güvenlik birimlerinin sorumluluk alanlarında çalışmalara başladıklarını duyurdu.

Haberi doğrulayan Malta silahlı kuvvetleri, geminin rotasının gözlem altında tutulduğunu açıkladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ufuk28 Mart 2019 06:56

    İnsanların birbirlerini harekete geçirmek için hangi yollar var diye düşününce, tehdit, şantaj, korkutma, hakaret/aşağılama, rekabete zorlama, kolay kazanç veya başarı vaadi vs var, öte yandan en adi ve aşağılık olanı ise iyi niyetlerini ve vijdanlarını "satın almak" diye düşünüyorum. Malesef iyiliksever insanların önüne er geç kötü bir örnek çıkıyor, yaptığı iyiliğin çok çok ötesinde bir pişmanlık yaşatılıyor. İyilik yapıp denize atmak lazım, bu dünyada cennette gibi yaşasak zaten cennetin anlamı da olmazdı.

  • Aa28 Mart 2019 00:32

    İyilik yap kötülük bul bu dünyanın hepmi kuralı bu arkadaş ahlaklı ol ahlaksızlıkla suçlan bu dünya bu arkadaş çivisi çıktı..

  • Aks1527 Mart 2019 23:43

    Ahmak ismini alman isabet olmuş. Akp dusmanlığın insani duygularının onüne gecmiş. Allah akıl ve empati versin

  • Ahmak group 27 Mart 2019 20:17

    Inşallah gemicikler den biridir 🤣🤣