E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürk gemileri NATO'ya giriyor---

Türk gemileri NATO'ya giriyor

Türk gemileri NATO'ya giriyor
21 Nisan 2017 - 07:16 borsagundem.com

Türk denizcilik firmaları NATO Destek Ajansı’na (NSPA) girecek. Türk firmaları ajanstan alınacak ihalelerle, ABD operasyonları başta olmak üzere NATO faaliyetlerine lojistik destek verecek, silah taşıyabilecek

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, ajans veri tabanında bulunan 650 şirkete, NSPA ihalelerinde etkin şekilde yer almaları için çağrı yaptı. İkmal, bakım, nakliye ve mühendislikten silah malzemelerine kadar çeşitlyi alanlarda destek hizmeti sunan ajansa stratejik kara, hava ve deniz ulaştırması firmalarının girmesi tavsiyesinde bulunan Ulaştırma Bakanlığı, ilgili sektörlerin konu hakkında bilgi almasını istedi. Firmalardan MSB, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nın ilgili birimleriyle temasa geçmelerini isteyen Ulaştırma Bakanlığı, koordinatör kurum olarak Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’ni gösterdi. Türk şirketler NSPA’dan ihale alırsa ofis malzemelerinden, araç ve silah malzemelerine kadar her türlü malın nakliyesinden harekat alanında yemek ve barınma hizmetlerine kadar her türlü havaalanı kurulum ve bakımı hizmeti verebilecek.

UÇAKLARA DESTEK

1958’de Amerikan ordusuna ait ikmal maddelerinin temini, depolanması ve dağıtımı için kurulan NSPA, şu anda NATO ülkelerinin operasyonlarında lojistik destek veriyor. Türkiye, askeri ihtiyaçları için NSPA’dan her yıl yaklaşık 30-50 milyon euro arası alım yapıyor. Firmalar, bir güvenlik araştırmasınan geçtikten sonra ajansa mal ve hizmet satabiliyor. Ajansın an itibarıyla yürüttüğü bazı çalışmalar şöyle:

Yurtdışındaki İngiliz ve Amerikan kuvvetlerine yakıt desteği sağlamak.
Bomba imhası operasyonlarına destek vermek.
İtalyan hava kuvvetlerine lojistik destek sunmak.
Kosova’da bir ekiple NATO operasyonuna katılmak.
Ukrayna’da radyoaktif atıkların imhası.
Avrupa kolordosu EUROCORPS ile ikmal işbirliği.
Çeşitli ülkelerde operasyon merkezi kurulumu.
Askeri birliklerde medikal hizmet ünitesi kurulumu.

(Milliyet / Mithat Yurdakul)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)