E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporTürk futbolunda tarihi karar: Süper Lig A.Ş.---

Türk futbolunda tarihi karar: Süper Lig A.Ş.

Türk futbolunda tarihi karar: Süper Lig A.Ş.
18 Temmuz 2021 - 10:47 borsagundem.com

Kulüpler, TFF gelir ve giderlerini devralmak için düğmeye bastı. Ahmet Ağaoğlu'nun başkanlığında oluşturulan profesyonel ekip, başta İngiltere Premier Lig ve İspanya La Liga olmak üzere modelleri araştırıyor

Süper Lig takımlarının, "Kendi göbeğimizi kendimiz keselim" anlayışıyla oluşturmaya çalıştıkları 'Süper Lig A.Ş' için bütün kulüplerin ortak irade beyanıyla çalışma başlatıldı. Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'nin başkanlık görevinden ayrılması ve yerine Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu'nun seçilmesinin de bu projeyi hayata geçirmek için atılan bir adım olduğu öğrenildi. Kulüpler Birliği Vakfı Başkanlığı'na seçilen Ahmet Ağaoğlu, "Görev sürem bitmeden (Bu sezon sonuna kadar) bu işi bitirmek hedefiyle çalışacağım." diyerek koltuğa oturdu.

FİNANSAL VE HUKUKİ İNCELEME
Bütün kulüplerin desteği ile çıkılan profesyonelleşme yolunda ilk adım da atıldı. Başkan Ahmet Ağaoğlu, İngiltere ve İspanya başta olmak üzere Avrupa'daki örnek modellerin incelenmesi ve raporlaştırılması için profesyonel bir kadro görevlendirdi. Örnek modeller incelendikten sonra bu konuda atılacak hukuki ve finansal adımlar belirlenecek, Süper Lig kulüplerinin ortak kararıyla en uygun model ete kemiğe büründürülecek. Daha sonra taslak metin tarafların tartışmasına sunulacak ve sezon sonuna kadar prosedürün tamamlanması için net adımlar atılacak.

DÜŞENİN YERİNİ ÇIKAN ALACAK
Kulüpler, 'Süper Lig A.Ş'yi kurduktan sonra futbolun ekonomik girdi ve çıktılarını tamamen kendi kontrolüne almayı planlıyor. Başta yayın ihalesi ve isim hakkı olmak üzere her türlü ekonomik tasarrufun bu şirket tarafından yönetilmesi, TFF ve alt ligler için yapılan kesintilerin de bu şirketin kontrolünde devam etmesi amaçlanıyor. Kulüpler, "Paranın kazanılmasını da harcanmasını da biz idare edelim." düşüncesinde. Şirketin sahibi ise Süper Lig kulüpleri olacak. Her sezon çıkan ve düşen kulüplere göre şirketin idari yönetimi yeniden belirlenecek.
(Şafak Gözmen /Akşam)

Kulüpler Birliği şirketleşiyor: Süper Lig A.Ş. mi geliyor?

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ahmet günaydın18 Temmuz 2021 21:22

    Aziz Yıldırım kaç yıl önce demişti.

  • izzet baş18 Temmuz 2021 14:24

    her takımın yabancı oyuncu takımı ve bir de yerli oyuncu takımı olsun.... Yabancı oyuncu takımlarını başkanlar izlesin ve parasını kendileri versin ve MUTLU OLSUNLAR. Dünya karma oyuncular ligi  TÜRKİYE LİGİ OLAMAZ....

  • Abreg19 Temmuz 2021 00:02

    Dünya ne ile uğraşıyor siz halen faşizan düşüncedesiniz... gördük milli takımı hepsi türk yerini olması gerekeni buydu. Bu kafatasçılık ile bu ülkede bir cacık olmaz.. yabancı oyuncular alınmasın avrupa ile hiç maç yapılmasın ne işiniz var oralarda

  • Funny18 Temmuz 2021 14:12

    A.Ş OLUP KLUPLERİ BATIRDINIZ SIRA KOMPLE LİGİ BATIRMAYA Mİ GELDİ BUNLARA KREDİ FELAN VERMEYİN BANKALAR 🙃

  • Vatandaş18 Temmuz 2021 13:26

    Bu futbolda israf edilen paralar için öbür tarafta Allaha ne hesap vereceksiniz bakalım. Adam vergisini vermez futbola bağış ulan o vergiyi öde ki zırt pırt benzine, elektriğe, gaza zam gelmesin. İşin rant boyutu, devlet bankalarına çökme boyutu yine farklı.

  • yunus18 Temmuz 2021 11:57

    Önce futbolunuzu düzeltin,,isminiz süper lig ama,oynadığınız futbol amatörü geçmiyor.