E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporTürk futbolunda bir ilk! Göztepe'nin %70'i yabancılara satıldı---

Türk futbolunda bir ilk! Göztepe'nin %70'i yabancılara satıldı

Türk futbolunda bir ilk! Göztepe'nin %70'i yabancılara satıldı
19 Ağustos 2022 - 15:23 borsagundem.com

Spor Toto 1. Lig ekibi Göztepe'nin yüzde 70 hissesi Sport Republic'e devredildi ve Türk futbolundaki ilk yabancı yatırım olarak dikkat çekti.

İngiltere Premier Lig ekibi Southampton’ın da sahibi olan Sport Republic, Spor Toto 1. Lig ekibi Göztepe ile devir teslim anlaşmasının imzalandığını duyurdu.Türk futbolundaki ilk yabancı yatırımcı olan Sport Republic’in kurucu ortağı Rasmus Ankersen, Göztepe’nin yüzde 70’ini alarak kulübün kontrolünü eline aldı ve başkan oldu.

Ocak ayında Southampton’ı yüzde 80 hisse karşılığında 100 milyon sterlinlik bir anlaşmayla satın alan Londra merkezli yatırım şirketi, çok kulüplü modeline daha fazla takım eklemeye çalışıyor. Şirket, Red Bull veya City Football Group’a benzer şekilde çalışan bir kulüpler topluluğu yaratmayı amaçlıyor.

Türk futbolunda yeni bir sayfa

Göztepe’deki çoğunluk hissesini devreden kulübün eski sahibi Mehmet Sepil, “Sport Republic’in Göztepe’deki yatırımını memnuniyetle karşılıyoruz. Bu, Sport Republic’in ülkemizde futbolda ilk yabancı yatırımcı olmasıyla Türk futbolunda yeni bir sayfanın başlangıcını işaret ediyor” ifadelerini kullandı.

Sport Republic sahibi olduğu Premier Lig ekibi Southampton da anlaşmanın duyurulduğu tweet’e yanıt vererek, “Sport Republic ailesine hoş geldiniz” ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Danimarkalı Rasmus Ankersen, Göztepe'nin satışı için haziran ayında İzmir'e geldi. Uzun süredir kulüple ilgili görüşmelerde bulunan ve bilgiler alan Ankersen kısa süre içerisinde kulübün yönetimini alma konusunda kararlıydı.

Haziran ayındaki Göztepe-Altay maçını tribünlerde izleyen ve kulübün tesislerini gezen Ankersen'in İzmir'e ve Göztepe'ye hayran kaldığı öğrenilirken takımın Süper Lig'den düşmesine rağmen yatırımdan vazgeçmeyeceği belirtildi.

Öte yandan Afrika'da ciddi yatırımları bulunan Ankersen'in bu bölgelerden de gelecek vadeden oyuncuları Göztepe'de kullanmayı düşündüğü aktarıldı.

Türk futbolunda şampiyonluklara yerli teknik adam damgası

 

Türk futbolunda '5 yıldız' krizi

 

40 milyon euro ile zirvede: En değerli Türk futbolcu açıklandı!

 

Türk futbol tarihinde bir ilk

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Maxi20 Ağustos 2022 13:53

    Southampton ucuza gitmiş, fb veya gs 3 yıl saçma sapan falcao adil rami gibi transfer yapmayıp o paraları biriktirseydi bu takımı rahat satın alabilir ve premier ligde takımları olur, karşılıklı oyuncu exchange yapar futbolcularnı pazara ingiktereden sunar, karşılıklı maçlarla büyük ekonomi yaratırdı ama türkiye kulüplerinde amaç parayı büyütmek değil var olan ve olacak parayı non-stop transferler üzerinden bazı özel ve komisyoncu hesaplara transfer etmek.

  • metin19 Ağustos 2022 15:56

    araplara satılmsından iyidir

  • Fethi20 Ağustos 2022 11:13

    Angus  gelmiş angus  giidecek  ne tarihten haberi var ne kültürden?   Antik  Yunan kırmaları böyle yarım akıllı oluyor!  Ne yapsan boş. Yunan adalarına tatile gider bu anguslar lafa geldi mi  Atatürkçüyüz derler!  Herif fırsatını bulsa bunları satırdan geçirecek ama Yunan ile İngiliz ile  ...t ...tr halay çekerler bu kadar ahmak ve zavallı!!  Halbuki o İngiliz oralara niye geliyor senin gibi angusları kandırmak için tıpkı zamanında Arapları kandırdığı gibi!  Sen de bir o kadar malsın

  • Fethi sever 20 Ağustos 2022 00:55

    Fethi evladım, oğlum benim araplar tarih boyunca türkleri satmıştır sen az babanı dinle yani beni

  • fethi19 Ağustos 2022 17:05

    Ne sersem angus aklı!  İngiliz oldu mu şeyini bile satarsınız siz aşağılık yaratıklar.