E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTürk foreksçiler için Kıbrıs kapısı kapandı! ---

Türk foreksçiler için Kıbrıs kapısı kapandı!

Türk foreksçiler için Kıbrıs kapısı kapandı!
05 Ağustos 2013 - 14:58 borsagundem.com

Kıbrıs'ta kurulan foreks şirketleri artık Türk yatırımcılara hesap açamayacak

Kıbrıs Rum Kesimi’nde faaliyet gösteren foreks şirketleri, artık SPK’dan izin alınmadan Türk yatırımcılara hesap açamayacak. A1 FX’ten alınan bilgiye göre Kıbrıs Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu (CYSEC), bu konuda tartışmalı bir karar alarak anında yürürlüğe soktu.
Buna göre CYSEC’e tabi şirketler, artık Avrupa Birliği üyeleri dışında bir ülkede yerleşik potansiyel müşterileri için, bulundukları ülkenin yerel makamından yazılı izin almadıkça hesap açamayacak. CYSEC lisansı altında faaliyet gösteren ve bunun sonucu olarak Büyük Britanya dahil Avrupa’daki tüm müşterilere hizmet vermeye izin veren MIFID kurallarına uyan brokerlar, böylece Avrupa Birliği yetki sınırı dışında hizmet veremeyecek. 
Peki Kıbrıs Rum Kesimi’nde çıkarılan bu kanun Türk Sermaye Piyasaları'nı nasıl etkileyecek? Güney Kıbrıs’ta kurulmuş ve merdiven altı şekilde Türk yatırımcılara hizmet veren şirketler, artık ilgili yatırımcı SPK’dan izin yazısı temin etmedikçe Türk müşterilere hesap açamayacak ve foreks hizmeti veremeyecek. Uzmanlar, bu kararın Türkiye’deki foreks şirketlerine yönelimi artıracağını öngörüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)