E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürk doktor: Aşı başarılı oldu---

Türk doktor: Aşı başarılı oldu

Türk doktor: Aşı başarılı oldu
03 Nisan 2020 - 16:08 borsagundem.com

Pittsburgh Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Koçyıldırım korona virüs aşısında yeni bir gelişmeyi duyurdu. Koçyıldırım, geliştirilen aşının küçük hayvanlar üzerinde başırılı olduğunu insanlar izin FDA'dan onay beklendiğini aktardı.

Çin'de başlayan korona virüs salgını dünya geneline yayılmış durumda. Bilim insanları korona virüsü yenecek aşıyı geliştirmek için dünyanın dört bir yanında çalışmalar yürütüyor. Aşı çalışmalarına ilişkin bir güzel haber de ABD'den geldi.

Pittsburgh Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Öğretim Üyesi olarak görev yapan Dr. Ergin Koçyıldırım, üniversitenin yeni bir aşı geliştirdiğini duyurdu. Dr. Koçyıldırım aşının küçük hayvanlar üzerinde başarı gösterdiğini söyledi.

Sosyal medya platformu Twitter üzerinden açıklama yapan Koçyıldırım, "Üniversitemizin aşı bilim ekibi bugün Lancet dergisinde ilk sonuçlarını paylaştı. Küçük hayvan deneylerinde laboratuvarda geliştirdikleri protein enjekte edildiğinde, SARS-CoV-2 virüsüne karşı antikor salgılanmasını başardılar. Faz 1 insan testleri için FDA'den onay bekleniyor" dedi.

Borsadan Abdi İbrahim virüs ilacı üretimine başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mantık04 Nisan 2020 11:56

      Uygun ilaç ve aşı bulunması uzun sürmez!  Netice de virüsü ve özelliklerini bütün ilim adamları iyice tanıdı. Tek bir ilaç kolay ancak kişiye göre ilaç zor olmasından  kaynaklanıyor bütün problem!  Ayrıca bu hastalığa yakalanıp iyileşen de az değil.

  • ..04 Nisan 2020 10:30

    Kağıt üzerinde ve lafla dediğimiz ve ürettiğimiz ne var ? aşı olacak da üretilecekte : )) ki labaratuvar yok, üretim hattı yok. böyle oluncada personel dışarı kaçıyor. örnek : yerli otomobil için italyada bir turk muhendiz grubu ile iletişime geçiliyor. turk muhendisler diyorki, biz Türkiyeye geldiğimizde bizlerin başına kimleri atayacaklar vede çalışmalarımızın baskı ve emir kademe ile durdurulmayacağı, çalışma ortamımızın daralmayacağının garantisini kim verecek? ... derken cevap gelmıyor turk muhandisler italyada kalıyor. yani labaratuvar, arge, destek, maaş, imkan ve bağımsızlık yok ise, ki bizde siyasetin girmediği atama, yönetim, adam kayırma, torpıller tepeye çıkma, amirler memurler vb. vb. zor

  • misafir04 Nisan 2020 13:14

    vallla bu kadar uzun yazmana gerek yoktu. onu kim atayacak bunu kim atayacak sana ne sen işini yap gerisine karışma illahi birileri bunları düşünür . senide bu dertten kurtarır . anlaştık ise sen gel işi biliyorsan iş başı yap.

  • Pufff03 Nisan 2020 22:08

    Doktor acele etme dolar yukselsin az daha

  • ŞAŞKİN.03 Nisan 2020 21:31

    Geçen haftada ruslar da bulmuştu, simdi kiriliyorlar.

  • Ferenami04 Nisan 2020 13:03

    Ruslar aşı değil ilaç buldu

  • Tanzimli Hıyar Satıcısı03 Nisan 2020 20:20

    Hee valla mı?

  • : )03 Nisan 2020 16:46

    Aşı dış ülkede bulunsada, testleri 9 - 18 ay arası suruyor. Yan etkisleri var mı? atıyorum bobrek, kalp, astım vb. zarar verıyor mu? inceleniyor. olaki tamam onay aldı. riskleri düşük... sonra hamile, çocuk, yaşlı, vb. farklı etkı gösterebiliyor. yada hepsi tamam. üretim sürecine geçildi. ilgili kurum, ilgili içeriği gizli tutacak. çunku milyar usd ler harcayıpda aşıyı buluyor. sen dünya ülkeleri gibi sipariş vereceksin birde üretim adeti sınırlı oldugundan, saıra sana gelmesi eder 2 yıl. 3 yıl. o bakımdan bu aşı fakire, fukaraya normal ülke insanına gelene kadar vay babam vay. geçmişte örnekleri böyle oldu. heleki aşı üretimi maliyeti lükfeti çok ise. yandık.. o bakımdan yerli milli üretim çok önemli ama AKPE 1928 yılında kurulan aşı tesisini 2000 lerde gereksiz nedensiz kapattı. İtahl aşılaya yoneldık. Şimdi yerli milli diye bozdukları düzeni geri kurmaya çalışıyorlar. yılların birikimi 100 yıllık bilgi ortadan kalkmış oldu.

  • oğuz03 Nisan 2020 19:56

    Türk ilaç firması Abdi İbrahim, Kovid-19 tedavisinde önerilen ilacının üretimine başlandığını duyurdu. bu konuya bide yorum yapmış basİT hadi arkana bakmadan yaylan  (6)  

  • Emrah 03 Nisan 2020 18:38

    Aşı geliştirilmesi ve insanlarda kullanılması 1 yıl civarı eğer çalışmalar hızlandırılsa 8 ayda aşı hazır olur. Ayrıca şuanki virüs dünyayı tehdit eder durumunda yayılma hızı bütün ülkeleri etkilediği için bu sebep en etkili aşıyı bulan ülke aynı anda bütün dünya ülkelerinde kullanılmasını ister bulaşma hızı yüksek olduğu için. ABD her gün 1000 vatandaşını kaybediyor aynısı italya ve İspanya içinde geçerli. Boş boş bilip bilmeden yorumlar yapıyorsun. Türkiyenin 7 aşı geliştirme projesi 7 tanede ilaç geliştirme projesi var şubat ayında başlamış çalışmalar. Diğer ülkelerde çalışıyor ilaç ve aşı üretiminde virüs belasından kurtulmak için.Kasım yada Aralık ayında kullanılan ilaç ve aşı olur.

  • Okie Dokie03 Nisan 2020 16:39

    Yav he he. Bu bilmem kaçıncı aşı bulunuşu. Gonyalı bilim adamları da aşı buldu. Yersen.

  • wers03 Nisan 2020 16:31

    abd dedeki yasal mevzuatlara göre şuan aşı bulunsa dağıtımı 1 yıl sürer abd istediği kadar aşı buldum desin önemli değil türk doktorda abd de ise  beklemeye devam

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU03 Nisan 2020 16:26

    yalandan kim ölmüş böyle bir haber çıkıyor sonra millete malı veriyorlar sonra millet madur oluyor.