E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTürk çelik üreticileri Moody's masasında---

Türk çelik üreticileri Moody's masasında

Türk çelik üreticileri Moody's masasında
14 Ocak 2021 - 14:01 borsagundem.com

Moody's: Türk çelik üreticilerine yönelik anti damping kararı AB merkezli üreticiler için pozitif

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's tarafından hazırlanan raporda, Türk çelik üreticilerine yönelik anti damping kararının AB merkezli üreticiler için pozitif olacağı belirtildi.

Raporda, AB'nin 06 Ocak'ta Türkiye'den bazı sıcak çekme yassı çelik ürünlerine %4.8-7.6 arasında anti-damping vergisi uygulama kararı aldığı ifade edildi. Kararın Türkiye'den ithalat ile rekabeti azaltarak AB çelik üreticilerinin notlarını olumlu etkileyeceği yorumu yapıldı.

Moody's, Türkiye'nin AB'ye çelik ithalatının son dönemde arttığını, durumun düşük çelik fiyatları ve karlılıklarda azalma ile mücadele ihtiyacı yarattığı kaydedildi. Türkiye'nin ithalatının 2019 yılında
AB'nin toplam bitmiş çelik ürünleri ithalatının %23'üne ulaştığı ifade edildi.

Değerlendirmede kararın bir ön karar olduğu ve kalıcı düzenlemeye dair kararın 2021 yılı Temmuz ayı ortasında alınmasının beklendiği de belirtildi.

Erdemir için negatif

AB, Türkiye'den belirli sıcak haddelenmiş demir, alaşımlı ve alaşımsız çelik ürünlerinin ithalatına anti-damping vergisi uygulama kararı kapsamında Erdemir (#EREGL) ürünlerine %5,4 vergi uygulama kararı alınmıştı. Moody's, kararın Erdemir'in kredi notları açısından ise negatif olduğunu vurguladı.

Raporda, alınan vergi kararlarının Türkiye çelik ürünlerini AB piyasası için daha az cazip hale getirerek AB üreticilerine destek olacağını yorumu yapıldı. Diğer bölgelerden ithalat ya da Türkiye tarafının muhtemel karşı adımlarının ise beklenen avantajları azaltabileceğine dikkat çekildi.

Moody's, AB'nin Türkiye'den yapılan sıcak haddelenmiş yassı çelik ithalatı için Haziran ayında açtığı bir başka soruşturmanın da devam ettiğini hatırlattı.

Avrupa'dan Türk çeliğine anti-damping vergisi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 40,70
En Yüksek: 40,66
En Düşük: 39,98
Değişim 0,64 %
FK: 35,32
PD / DD: 0,77
İşlem Hacmi 1.073.943.915
Toplam Adet: 26.530.807
Ağırlıklı Ort.: 40,39
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)