E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTürk borsası tarihinde ilk defa Rusya'dan daha ucuz---

Türk borsası tarihinde ilk defa Rusya'dan daha ucuz

Türk borsası tarihinde ilk defa Rusya'dan daha ucuz
11 Mayıs 2019 - 10:13 borsagundem.com

BİST'teki hafa boyunca yaşanan düşüşü yorumlayan analistler "Türk borsası ilk kez Rusya'dan daha ucuz" değerlendirmesinde bulundu

İstanbul'da borsa tüm hafta boyunca devam eden düşüşünü son işlem gününde de sürdürdü ve haftayı 88 bin 533 puandan kapattı. Haftanın ilk işlem gününde ise endeks 87 bin 500 puana kadar geriledi. Böylece son bir yılda endeks 116 binden bu seviyelere gerilemiş oldu. Bazı analistler, Türkiye'deki hisse senetlerinin ne kadar ucuzladığını ilginç bir veri ile gündeme getirdi: "Türk borsası ilk kez Rusya'dan daha ucuz"

Dünya gazetesinin haberinde, "2019 yılındaki zirvesinden yüzde 16 gerileyen BIST 100 endeksi, 4.8 fiyat kazanç oranıyla tarihinde ilk kez Rus borsasından daha ucuz konumda" değerlendirmesi yapıldı.

Bu arada Alnus Yatırım tarafından yatırımcılar için hazırlanan bilgi notunda, TL'nin sürekli değer kaybettiği hatırlatıldı ve "Türk borsası, Rus borsasının da altında bir değerleme ile işlem görmeye başladı, ki bu hayal bile edilemezdi. Yani çok ucuzuz ama bizim borsaya yatırıma gelmiyorlar” değerlendirmesi yapıldı.

DW Türkçe’ye konuşan Alnus Yatırım Araştırma Müdürü Yunus Kaya, Türkiye’de borsanın 88 bin seviyelerinde olduğuna dikkat çekerek, “Son 20 yıla bakıldığında 87 bin seviyesinin çok kritik bir eşik olduğu görülüyor. En son 2008 krizi döneminde bu kadar alt eşikler görüldü. Borsada 87 binin altı görülürse piyasa çok ciddi bir krizi fiyatlıyor demektir” diyor.

Şu anda Türk piyasalarında fırtınanın devam ettiğini, dolayısıyla henüz bir "hasar tespit" yapmanın mümkün olmadığını kaydeden Yunus Kaya, “Biz şu an müşterilerimize ‘borsa seviyesini takip edin, 87 binin altı görülürse kendinizi koruyun’ diyoruz” şeklinde konuşuyor.

Türkiye’de faaliyet gösteren uluslararası bir bankanın ekonomisti, adının kullanılmaması kaydıyla DW Türkçe’ye yaptığı açıklamada, “Türkiye ekonomisi 2019 yılını da kaybetti gibi gözüküyor” yorumu yaptı.

Kısa vadeli yatırım yapan uluslararası yatırımcılar açısından Türkiye’ye ilişkin asıl beklentinin "demokratik işleyiş"ten ziyade "ekonomik ve siyasi istikrar" olduğunu vurgulayan ekonomist, “Kısa vadeli yatırımcı demokratik olmayan ülkelere de gider. Rusya bunun en güzel örneği. Dolayısıyla şu anda Türkiye’ye bakan yatırımcı için asıl sorun belirsizlik” diyor.

Uluslararası pek çok yatırımcının 31 Mart sonrasında kabinede önemli değişiklikler beklediğine işaret eden ekonomist, şöyle konuşuyor: “Özellikle Hazine, Ticaret ve Tarım bakanlıklarının değiştirilmesi bekleniyordu. Açıkçası bu kadrolarla ekonomide mesafe kat edilemeyeceği düşünülüyor. Şimdi yeni bir erken genel seçim gündeme gelirse, piyasalar nasıl tepki verir düşünmek istemiyorum.”
 
Bu arada tıpkı Türkiye gibi, Rusya hisse senedi piyasaları da Cuma kapanışın ardından düştü. MOEX Russia 1,16% düştü ve 1 ayın en düşük seviyesini gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (16)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)