E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemUBS'den Türk bankaları için şok rapor---

UBS'den Türk bankaları için şok rapor

UBS'den Türk bankaları için şok rapor
23 Mayıs 2017 - 16:44 borsagundem.com

UBS, Türk bankaları ile ilgili raporunda Türk bankalarının kredi büyümesi ve varlık kalitesinin yatırımcılara endişe verdiğini söyledi

Dev banka UBS, Türkiye'de son dönemde kredi büyümesinde görülen artış eğiliminin ve varlık kalitesinin yatırımcılarda endişe yarattığını belirtti. 

UBS analisti Cihan Saraoğlu tarafından kaleme alınan notta, Türk bankacılık sisteminde kur dışarıda bırakıldığında yüzde 29'u bulan kredi büyüme trendinin yabancı yatırımcılarda endişelerin artmasına neden olduğu belirtildi. Saraoğlu notunu, Avrupa ve İngiltere'deki yatırımcılarla yaptığı görüşmelerden sonra hazırlarken, yatırımcıların Türk bankacılık sistemi ile ilgili yorumlarını da aktardı.

Buna göre Saraoğlu'nun konuştuğu birçok yatırımcı kredilerde son dönemde görülen büyümenin gevşetilmiş taahhüt standartlarını işaret edip etmediğini merak ediyor.

Bunun yanında yatırımcılar Kredi Garanti Fonu’nun küçük ve orta ölçekli segmentte varlık kalitesi problemlerinin ertelenmesine yol açıp açmayacağını sorguluyor.

Raporda "Her ne kadar yatırımcılar Halkbank Genel Müdür Yardımcısının ABD’de gözaltına alınması konusunda endişeli gözükse de bankanın ucuz değerlemesi ve güçlü hisse başı kar ivmesi ile ilgili gözüküyorlar" değerlendirmesi yer aldı.

Halkbank’ta ilk çeyrek sonuçlarının ardından hisse başı kar beklentisinde olası yukarı yönlü revizyonlarla birlikte olumlu hisse performasının sürebileceğini düşünen UBS, Garanti Bankası için olumlu beklentilerini değiştirecek belirgin bir geri dönüş almadıklarını ve bazı yatırımcıların özsermaye maliyetinin hissede yükselişi sınırlayabileceği görüşünü aktardığını belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)