E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürk askeri yetkili Fırat operasyonunun tarihini açıkladı---

Türk askeri yetkili Fırat operasyonunun tarihini açıkladı

Türk askeri yetkili Fırat operasyonunun tarihini açıkladı
05 Ağustos 2019 - 20:46 borsagundem.com

Askeri bir Türk kaynak, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden gündeme getirdiği ‘Fırat’ın doğusuna yönelik operasyonun’ Kurban Bayramı’nı takiben 11 Ağustos’tan sonra başlamasını beklediğini söyledi

İsminin belirtilmesini istemeyen Türk bir askeri kaynak RİA Novosti haber ajansına, “Türk ordusu Fırat'ın doğusuna yönelik askeri operasyona Kurban Bayramı’ndan sonra, yani 11 Ağustos’tan sonra başlayabilir” açıklamasında bulundu.

Kaynağın bu açıklaması, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Suriye'nin kuzeydoğusunda YPG'nin kontrolünde bulunan bölgeye operasyon düzenleneceği yönündeki yeni demeçlerini izliyor.

Erdoğan Bursa'da İstanbul-İzmir Otoyolu'nun açılışında yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullanmıştı: "Biz Afrin'e girdik, Cerablus'a da girdik, biz El Bab'a da girdik. Şimdi de Fırat'ın doğusuna gireceğiz. Biz bunu Rusya'yla da paylaştık, Amerika'yla da paylaştık. Çünkü oralardan bize bu taciz atışları devam ettikçe bizim sessiz kalmamız mümkün değildir. Biz bir yere kadar sabrederiz. O sabrın bir sonu var."

ABD, "Ciddi endişe yaratıyor" demişti

Erdoğan'ın bu sözlerinden sonra ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, “Suriye’nin kuzeyinde planlanan bu tür tek taraflı askeri eylemler, özellikle ABD’li askerlerin harekat bölgesinin yakınında bulunma olasılığı, ABD’nin ve yerel Suriyeli partnerlerin IŞİD karşıtı operasyonlarının sürmesi nedeniyle ciddi endişe yaratıyor” demişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KAZIM KARTALGÖZLÜ05 Ağustos 2019 23:46

    peki bunların siyasi destekcileri ve bunlarla el ele kol kola yürüyen meclisteki kalıntıları ne olacak.acilen hukuksal düzenlemelerinde bir an önce yapılması bu tür hareketleri yapılanlar savaş sucundan yargılanması gerekmektedir.

  • gokhan temiz05 Ağustos 2019 23:40

    davul calarak operasyona mi gidilir ne hallere dustuk yarabbi

  • belirsizlik05 Ağustos 2019 23:26

    önce amerika ile anlaşır biraz içeri girerim sonra zamanı gelince esad ile anlaşır kalan yerleri terörden temizlerim , kimse ile zıtlaşmak gerekmez.

  • CAFER KILIÇ05 Ağustos 2019 23:44

    zaten abd ile iplek kopmuş durumda.bizi nato oyunları ile yıllarca oyaladılar üstüne üstlük ülkemizdeki tüm pislikleri ve şehitlerimizi bunlar yapmışlar hala her türlü oyunları yine denemektedirler.bizlere yıllarca ekonomik ve sanayi alanda kalkınmalayım diye ne fabrika yaptırdılar nede askeri araçlar.hep engel oldular.üstelik parasını ödediğimiz silahları dahi vermediler.az kalsın rusya ile bizi savaştıracaklar idi.rusya ya düşman diyoruz.adam son teknoloji hava savunma sistemini bize verdi.abd ise hala onu dahi vermiyor.üstüne üstlük bir de asarım keserim diye tehditler.ne olacaksa olsun artık zaten bundan sonra abd düşünsün.abd ve ab nin kirli oyunlarını bozma vakti gelmiştir.korkar isen yıllarca bunların kölesi olursun.abd şuan panik içinde ne yapacağını şaşırtmış durumdadır.

  • CEMAL BABASIİMAM05 Ağustos 2019 23:11

    BU ŞEFSİZLER ABD NİN VE AB NİN PARALI ASKERLERİ VE KÖPEKLERİ YILLARCA EKONOMİMİZE VE BİNLERCE İNSANIZI ÖLDÜRDÜLER.ALLAH IN İLAHİ ADALETİN İŞLEME ZAMANI GELMİŞTİR.RTE VE BAHÇELİ Yİ KARARLI TUTUMLARINDAN DOLAYI TAM ARKASINDAYIZ.ABD VE AB ÜLKELERİ YILLARCA ZATEN BİZİMLE SAVAŞ İÇİNDELER VE ÜLKEMİZE KARŞI HER TÜRLÜ KAHBELİĞİ YAPMIŞLAR VE İŞİ DORUK NOKTASINA GETİRMİŞLERDİR.İŞ KEMİĞE DAYANDI.BUNLARDAN HESAP SORMA VAKTİ GELMİŞTİR.KAHPE ABD NİN BİZE SON OYUNUNU BOZMAZ İSEK BİR DAHA ASLA BOZAMAYIZ.ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN.

  • Palavra05 Ağustos 2019 22:39

    İnandırıcılıktan çok uzak bir bilgi, aksi taktirde bilgi kaynağı gizlenmezdi.

  • ...05 Ağustos 2019 21:26

    suritelilerde TV başında canlı yayaından suriye operasyonuna kilitlendi. Tv karşısında, şortlarını giymiş, ellerde kola, meyva suyu, üzüm... ekrandan canlı yayın izliyor olacak....

  • Kerim06 Ağustos 2019 00:08

    Suriyelilerde oso gibi kendi vatanlari icin bir seyler. Yapmali en azindan gayret gostermeli

  • BİLİRKİŞİ05 Ağustos 2019 22:11

    BİZ SURİYE LİLERİN KEYFİ İÇİN ÇIKARI İÇİN OPERASYON YAPMIYORUZ ÜLKEMİZİN SINIR GÜVENLİĞİ İÇİN YAPIYORUZ. OLAYI ÇARPITMA. OPERASYONA KARŞISIN AMA BUNU DİYEMEDİĞİN İÇİN CARPITIYORSUN.

  • Dua 05 Ağustos 2019 21:19

    Allah CC Devletinize Milletimize zeval vermesin. Hükümetimizi muvaffak kılsın. Ordumuzu karada denizde ve havada daima mansur ve muzaffer eylesin . Düşmanların kötü emellerini yine kendi başlarına makus eylesin. DESTUR. CENK VAKTİ. ALLAH CC YAR ve YARDIMCINIZ OLSUN