E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürk askeri Suriye hedeflerini vurdu---

Türk askeri Suriye hedeflerini vurdu

Türk askeri Suriye hedeflerini vurdu
28 Şubat 2020 - 12:10 borsagundem.com

Milli Savunma Bakanı'nın yaptığı açıklamaya göre 309 rejim unsuru etkisiz hale getirildi. Esad rejimine ait bina ve araçlar vuruldu.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İdlib'de 33 askerin şehit olduğu rejim saldırısına ilişkin "Hain saldırı sonrasında uçak, SİHA ve kara ateş destek vasıtalarımızla 200’ü aşkın rejim hedefi ağır ateş altına alındı. Atışlar sonucu 5 helikopter, 23 tank, 23 top ve obüs, bir SA-17, bir SA-22 hava savunma sistemi, 309 rejim askeri etkisiz hale getirildi'' dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İdlib'deki hain saldırı sonrasında uçak, SİHA ve kara ateş destek vasıtalarıyla derhal 200’den fazla rejim hedefinin ağır şekilde ateş altına alındığını belirterek, "Bu atışlar sonucunda 5 helikopter, 23 tank, 10 zırhlı araç, 23 çeşitli cins ve çapta top ve obüs, 5 mühimmat kamyonu, bir SA-17, bir SA-22 hava savunma sistemi, 3 mühimmat deposu, 2 malzeme deposu, 1 karargah binası ve 309 rejim askeri etkisiz hale getirilmiştir. Atışlarımız ve faaliyetlerimiz planlandığı şekilde devam etmektedir" diye konuştu.

Akar beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile geceyi Hatay'da sınırın sıfır noktasındaki Taktik Komuta Yeri’nde geçirdi.

Sabahın ilk ışıklarına kadar İdlib’deki rejim hedeflerine yönelik kara ve hava destek vasıtalarıyla gerçekleştirilen operasyonu sevk ve idare eden Akar, "Ateşkesi sağlamak, göçü önlemek ve bölgede yaşanan insanlık dramını sona erdirmek üzere İdlib’de bulunan birliklerimiz alçakça bir hava saldırısına maruz kalmış, 33 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 32 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır" dedi.

Bakan Akar'dan İdlib açıklaması: Rusya biliyordu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mehmet28 Şubat 2020 15:46

    Hulusi Paşa MaşaAllah zeki ve gözüpek bir asker.! laf söyletmem

  • Itri 28 Şubat 2020 13:36

    Niye? Rusya kızmasın

  • GNÇLK28 Şubat 2020 12:41

    s400 lerle 1 uçak uçurtmuyor.  Akdenize rus gemi gönderiyor. nokta atışı fuze sistemleri ile istediği hedefleri vuracak güçde silahlar... uydudan 7/24 iha sha gibi bolgeyi ve butun askeri hareketi izliyor.  Rus sahada güçlü. sinyal bozan elektrınık , askeri sistemleri var. iha siha vb. gerektiğinde bunlara müdahale edebilir elektırnık harp gemileri  var. Rusya Türkiyenin elini kolunu bağlamaya çalışıyor. göz dağı verdi, ülkedeki reel bir tehditte nasıl tepki verecek. iç hesaplaşmalar 2 planda olmalı. rusya stratejık bunları yapıyor... esad kara güçü nerede ise bitti. esad askeri darma duman. siz bakmayın rejim rejim gücü esad gücü diye bişe yok. dağılmış durumda  ordusu. muhaliflere ösa ya kafa tutacak gücü yok. hava gücü can çekişiyor. tankları yolda kalıyor. o bakımdan rusya askerlerini sahaya sürecektir. rusya zırlı birlikleri gemilerle oraya gitmemeli NATO DAHA ERKEN GİTMELİ boğazlar askeri geçişlere YASAK

  • fafa28 Şubat 2020 12:29

    Eşeğine gücü yetmeyen kürtününü dövermiş.Karşınızdaki düşman Rus,saptırmayın.Esat'ın ne gücü var.Beş askeri de ,iki askeri de otuz üç askeri de Ruslar vurdu.

  • Atilla28 Şubat 2020 12:29

    Harekat merkezine bak gecekondu gibi yer..biz daha bu kafa ile çok şehit veririz

  • Askar28 Şubat 2020 12:45

    Ulan dümbük orası geçici prefabrik yerler beyinsiz