E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürk askeri Azerbaycan'da gözlem merkezine gidecek---

Türk askeri Azerbaycan'da gözlem merkezine gidecek

Türk askeri Azerbaycan'da gözlem merkezine gidecek
10 Kasım 2020 - 15:50 borsagundem.com

Karabağ'daki çatışmaların sona erdirilmesinin ardından kendisine sorulan bir soru üzerine Kremlin Sözcüsü Peskov, bölgede (Azerbaycan topraklarında) Türk güçlerinin de bulunacağı bir gözlem merkezi oluşturulmasının değerlendirilmekte olduğunu aktardı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in Karabağ’da çatışmaların bitirilmesine dair Rusya ile yapılan anlaşmadan bahsederken, bölgede hem Rus hem de Türk askerlerinin barış gücü görevinde bulunacağını söylemiş olması, Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov’a soruldu.

Peskov soru karşısında, “Gerçekten de ateşkese uyulup uyulmadığının denetimi için Azerbaycan topraklarında bir gözlem merkezi oluşturulmasına değinildi. Burasının (Karabağ’da değil) Azerbaycan’da oluşturulması söz konusu. Bu ortak gözlem merkezinin oluşturulmasına ilişkin ayrıntılar ise ayrı bir anlaşmanın konusu” dedi.

Kremlin Sözcüsü, ‘Azerbaycan topraklarından kastının, Karabağ’da Azerbaycan’ın denetiminde olan bölgeler mi olduğu’ sorusu üstüneyse, “Hayır, Karabağ’dan bahsetmiyorum” açıklamasını yaptı.

Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan liderlerinin Karabağ’da çatışmaların sona erdirilmesine ilişkin anlaşmasında, Karabağ’a Rus barış güçlerinin konuşlandırılacağına dair maddeler yer alıyor. 

Söz konusu anlaşmanın beşinci maddesindeyse Karabağ’daki çatışmaların taraflarının anlaşmalara uyup uymadığının denetimi için bir barış gücü merkezinin oluşturulacağı belirtiliyor. Ancak bu merkezin nerede yer alacağı ya da burada kimlerin görev yapacağına ilişkinse bir ifade yer almıyor.

Azerbaycan lideri Aliyev de bu maddeye atıf yaparak bölgede hem Rus hem de Türk askerlerinin barış gücü görevinde bulunacağını söylemişti.

Fakat Kremlin’in açıklamalarına göre söz konusu merkezin Karabağ’ın dışında, Azerbaycan topraklarında yer alacağı, burada yer alacak ülkelerin görevlerine ilişkin ayrıntıların ise sonradan ayrıca belirleneceği anlaşılıyor.

Paşinyan yenilgiyi resmen kabul etti! Ermenistan çekiliyor

 

Putin açıkladı: Ateşkes 00.00'da başladı

 

Aliyev: Demir yumruğumuz ile Paşinyan'a imzayı attırdık

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hacıbektaş11 Kasım 2020 12:03

    Moskof güvenli/tekin değil. Ermeni moskofun kanatları altında Sırtlanlık yapabilir Böylesi Hiç olmasaydı iyiydi.

  • Azerbaycan10 Kasım 2020 18:01

    Ermenistan a güvenilmez. Oyalama taktiği olabilir. Rusya'nın Karabağ'a girmesi düşündürücü. Tedbiri elden bırakmamak lazım.

  • HASAN HÜSEYİN ÇEMİRBEKLİ10 Kasım 2020 16:26

    ALLAH ınıza kurban . ALLAH tekerinize taş değdirmesin.RTE başımızdan eksik etmesin.