E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıTürk Akımı'nda vana 2016'da açılıyor---

Türk Akımı'nda vana 2016'da açılıyor

Türk Akımı'nda vana 2016'da açılıyor
08 Mayıs 2015 - 06:05 borsagundem.com

Rusya ile Türkiye, “Türk Akımı” hattından doğalgaz arzının Aralık 2016’da başlaması için anlaştı

Gazprom CEO’su Aleksey Miller ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ankara’da bir araya geldi. Mithat Yurdakul'un Milliyet'teki haberine göre Mavi Akım boru hattının modernizasyonunun da görüşüldüğü toplantıda 2015’in ilk 4 ayında Mavi Akım’dan Türkiye’ye 5.4 milyar metreküp doğalgaz temin edildiği, 2014’e göre yüzde 4 artış olduğu belirtildi.

Miller, “Türk Akımı’nın yapımına başlanması ve hattan doğalgaz tedariğinin Aralık 2016’da başlamasında anlaşma sağlandı. Gazprom, Türk Akımı çalışma takvimi için bugün sağlanan anlaşmayı temel alacak” dedi.
1 Aralık 2014’te imzalanan Türk Akımı, Türkiye’ye Karadeniz üzerinden yılda 63 milyar metreküp doğalgaz taşıyacak. Rus gazını Karadeniz’in altından Türkiye’ye, buradan da Avrupa ülkelerine ulaştıracak Türk Akımı ile yılda 63 milyar metreküp gaz sevkiyatı yapılması planlanıyor. Bunun 48 milyar metreküpünün Avrupa, kalanının da Türkiye iç piyasasına verilmesi bekleniyor.

Pazarlık bitmedi

Toplantıda BOTAŞ’a verilecek dogalgaz indiriminin de gündeme geldiği öğrenildi. Rusların, Türk tarafının indirim taleplerine önem verdiği belirtilirken, henüz somut bir anlaşmaya varılmadığı kaydediliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)