E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTurizme bomba---

Turizme bomba

Turizme bomba
08 Ocak 2015 - 05:20 borsagundem.com

Dolmabahçe Sarayı ve arkasından Sultanahmet’teki turizm polis karakoluna yapılan bombalı saldırılar turizmcileri de tedirgin etti

Türkiye’nin ve İstanbul’un en gözde turizm bölgelerinden olan Sultanahmet’te düzenlenen terör saldırıları turizm sektörünü de tedirgin etti. Burak Coşan'ın Hürriyet'teki haberine göre 2014 Ocak-Aralık döneminde İstanbul’a 11.8 milyon turist geldiğinin altını çizen Türkiye Seyahat Acentaları Biriği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, yapılan saldırının sadece İstanbul’a karşı değil dünya turizmine darbe vurduğunu söyledi. Uluslararası seyahat etme özgürlüğüne karşı çıkan her türlü terör eyleminin karşısında olunması gerektiğine vurgu yapan Ulusoy, “Kültür başkenti olan İstanbul’da böyle olayların yaşanmaması gerekiyor. Yaşananlar Türkiye’nin dünyaya açılan penceresi turizm sektörünü hiçbir şeyden vazgeçiremez. Türkiye Cumhuriyeti ve turizm sektörü tek vücut olmalı” dedi.

Saldırıyı planlayanların turizmin Türkiye için ne anlam ifade ettiğini çok iyi bildiğini söyleyen Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği Başkanı (TUROB) Timur Bayındır, “Yaşanan bu saldırıların turizme elbet etkisi olacaktır. Ancak bunu en hafif şekilde atlatmak istiyoruz” dedi. Turizmin Türkiye’de en önemli girdi sağlayan sektörler arasında olduğunun altını çizen Bayındır, “Yaşanan saldırı turist olarak İstanbul’a gelen neredeyse herkesin uğradığı bir noktaya alındı. Turizme darbe vurmak için yapıldığı belli. Yerebatan Sarnıcı, Sultanhamet Cami ve Ayasofya’nın olduğu turizm üçgenine bu saldırı düzenlendi. Saldırı turistleri rahatsız edecektir” ifadelerini kullandı. 

BİR DAHA YAŞANMAMALI

Yaşanan saldırılar ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı (TÜROFED) Osman Ayık da, “Çok dikkatli olmak gerekiyor. Münferit olaylar şeklinde kalırsa turizme bir etkisi olmaz. Ancak hergün bir yerde bomba patlarsa etkisi büyük olur. Turizmciler olarak en büyük dileğimiz böyle olayların bir daha yaşanmaması. Turizmin en önemli can damarlarından biri de güvenliktir. Turistler güvenlik konusunda büyük önem gösterir. Bunun bozulmaması gerekiyor” dedi.

Bazı iptaller yaşandı

YAŞANAN saldırı sonrası bazı iptaller yaşandığını dile getiren Sultanahmet Turizmciler Derneği Başkanı Orhan Bozkurt, “Gelen turist başka bir ülkenin kültürünü görmeye geliyor. Ancak eğlenmek de istiyor. Terör saldırıları olan bir yerde olmak istemiyor. Bu yüzden çok dikkatli olmalıyız” dedi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)