E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTurizmde yüzde 100 fiyat artışı bekleniyor---

Turizmde yüzde 100 fiyat artışı bekleniyor

Turizmde yüzde 100 fiyat artışı bekleniyor
10 Şubat 2022 - 09:24 borsagundem.com

Jolly CEO'su Mert Vardar, zamlar nedeniyle otellerde fiyat artışlarının çok daha yüksek gerçekleşeceğini söyledi

Turizm fuarı EMITT'te düzenlenen toplantıda konuşan CEO, turizm sektöründe de fiyat artışlarının yaşanacağını açıkladı. Reuters'ın haberine göre, Kasım ayında başlayan erken rezervasyon döneminde öngördüklerinin üzerinde bir talep aldıklarını söyleyen Vardar, "Kasım, aralık ve ocakta kişi sayısı olarak bütçemizin üzerinde talep var, çok ciddi satış alıyoruz. Kontenjan sıkıntısı oluşacağı için fiyatların daha da artacağı bir sezon olabilir" ifadelerini kullandı.

Vardar, erken rezervasyon dönemi öncesinde fiyat artışlarının yüzde 25-30 civarında olacağını beklediklerini fakat enerji başta olmak üzere çeşitli kalemlerdeki zamların ardından otellerin alım gücünde yaşanan düşüş nedeniyle fiyat artışlarının da çok daha artacağını belirtti.

Vardar şöyle devam etti:

2022 ortalaması olarak yüzde 40-50 arası sepet artışı söz konusu olacak. Bizim yüzde 46 ortalama sepet artışı hedefimiz var. Ama erken erzervasyon döneminin bitiminde şu anki fiyatlardan yüzde 100 artış olabilir. En az yüzde 40 ama bazı otellerde yüzde 100'lere varan artış bekliyoruz. Sezonda en az yüzde 60-100 arası daha pahalıya satış olacak.

Vardar, Jolly olarak iç turizmde kişi sayısı olarak yüzde 40 büyüme hedeflediklerini bildirdi. Jolly Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar ise, artan fiyatlar ve düşen alım gücünün iç turizmi nasıl etkileyeceği ile ilgili bir soru üzerine, bu yıl iç pazarda daralma beklemediğini ifade ederek, seyahat acentaları vasıtasıyla 10 milyon kişinin seyahat etmesini beklediklerini dile getirdi.

Borsada turizm, ulaştırma ve metal ana sektörü ön plana çıktı

Yunanistan 1 Mart'ta turizm sezonunu açıyor

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Turizm 10 Şubat 2022 13:32

    Pandemi nedeniyle insanlar tatil yapmayı 4 gözle bekliyor zaten. 2 yıllık pandeminin acısını cikaracak vatandaş. Tabi bunun karşılığında turizm sektörü de 2 yıldır çok zorluklar çekti, personelini surekli izne gönderme yada işten çıkarma yada ucretsiz izin gibi seçenekler kullanıldı. Şimdi Turizm işletmeleri bu sene bunun farkını alacaktır haliyle. Zaten geçen sene ile bu seneki ürünleri kıyaslama yaparsak çoğu ürün 2 kat fiyat artışı oldu neredeyse. Bence normal yani bu durum

  • ee10 Şubat 2022 15:11

    bi rçok kişi çadır karavan vb tatili yapıyor.  emekli alacak 1850 tl maaş. işçi 4500 tl maaş. bir depo benzin 800 tl oldunca kimse tatil felan yapamaz. Yabancı gelip tatil yapabilir.

  • baran10 Şubat 2022 12:54

    Sansaryan şov yapmaya devam ediyor!  Elektrik faturasını ödemeyecekmiş. Gecelik kaldığın orada fakirlik edebiyatı çekimleri bölüm 1 i çeker iken çekim ve otel masraflarını kime ödettin Sansaryan?  İngiliz B. elçisine mi yoksa Amerikan B. elçisine mi?  Elektrik faturasını da seve seve vereceksin!  

  • mmm10 Şubat 2022 11:57

    oteller kapalıyken bile 40-50 bin elektirk faturası geliyorsa , açıkken artık 

  • Mucise Reis ;)10 Şubat 2022 10:13

    İç turizm. Yani Türkiye de çalışıp bu yaz evde durucam diyen çok ise, o yol Yabancı turist fazla oluyor :D birebir yaşadım. O kadar hatil beldeleri pahalı ki, insanlar evlerinde oturuyor. Demek ki ucuzluktan yabancı turist ülkemize geliyor. Ya antalya oteller pahalı diyorlar :D yahu admalar senin odanı soğutmak için ısıtmak için zaten dünya para harcıyor :D  günlük 200 tl zaten adamların maliyeti kişi başı :D 500 diyince  pahalı diyorlar hemde mart ayı neden pahalı diyorlar :D buz gibi odalarda mı konaklıcan. Elektrik ateş pahası...

  • osmanlı torunu10 Şubat 2022 10:03

    2. 3. eşlere yazık olacak

  • vatandaş10 Şubat 2022 10:03

    tatil ortadirege haram zaten sıkıntı yok zenginlerimiz eglensin yaşasın biz onlara hizmet ederiz canı gönülden.

  • Ahmet Özbir10 Şubat 2022 10:03

    dert değil, biz de köye gideriz bu yaz

  • Yorum10 Şubat 2022 09:59

    Eee her şey 5 katı olmuş hıyarın kilosu 25 TL olacağı bu bu turist ne yiyip ne içiyor klima elektrik yakıyor hava değil