E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTurizmcilerin hedefi 20 milyon yerli turist---

Turizmcilerin hedefi 20 milyon yerli turist

Turizmcilerin hedefi 20 milyon yerli turist
21 Ocak 2016 - 02:50 borsagundem.com

TÜRSAB Başkanı Ulusoy, "2016'da seyahat eden Türk vatandaşı sayısını 16.5 milyondan 20 milyona çıkarmayı hedefliyoruz" dedi

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Hürriyet gazetesinin düzenlediği organizasyonda sektörle ilgili açıklamalarda bulundu. 

2000 yılında Türkiye’de gezen Türk vatandaşı sayısının 568 bin kişi olduğunu ifade eden Ulusoy, 2014 yılında bu sayının 16 milyon 500 bin kişi olduğuna dikkat çekti. Bu sayıların bu şekilde artmasında en büyük pay sahiplerinin seyahat acenteleri olduğuna vurgu yapan Ulusoy, “8 milyon kişi yurtdışında, 8.5 milyon kişi yurtiçinde gezdi. Bu sayıları hızla arttırmayı planlıyoruz. 2016’da hedefimiz gezen Türk vatandaşı sayısını 20 milyona çıkarmak. Burada acentelerimize çok büyük görev düşüyor” dedi.

Turizmin ülkeyi birbirine bağlayan bir sektör olduğuna değinen Başaran Ulusoy, “Ülke insanlarını biz birbirine kaynaştırıyoruz. Ancak gelin görün ki, ülkenin Güneydoğusu’ndaki çok büyük sorunlar yaşanıyor. Yaşanan hadiseler bizi derinden yaralıyor. İş, aş için koşan gençlere maalesef iş veremiyoruz. Orada yıkılan müzeler, yıkılan eserler var. Bu medeniyetin yıkılışıdır. Suriye’de de olsa, Irak’ta da olsa medeniyetler yıkılınca 3-4 nesil etkisi olur. Terörü şiddetle lanetliyoruz ve korkmuyoruz. Çünkü onların arzu ettiği bizim korkmamızdır. Gençlerin, çocukların ölmesi bizi derinden yaralıyor. İşte bu yüzden bu yıl acentelere daha fazla görev düşüyor. Daha fazla sarılacaksınız, daha fazla kucaklaşacaksınız, daha fazla müşterileri memnun edeceksiniz. Çünkü Türkiye’nin geleceği turizmdir” dedi.

HEDEF ÖZGÜRLÜKLER

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Sultanahmet’te yaşanan bombalı saldırı ile ilgili de açıklamalarda bulunan Ulusoy, “Bu saldırı sonucunda birçok Alman vatandaşı hayatını kaybetti. Alman Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı olayın ardından bize bir yazı gönderdi. Yazdıkları yazıda Alman seyahat endüstrisinin Türkiye’ye ve Türk turizmine, Türkiye’nin muhteşem insanlarına destek ve dayanışma içinde oldukları sözünü verdiler. Çünkü bu sadece Türkiye’ye yönelik bir saldırı değildi. Ülkelerin uluslararası seyahat etme özgürlüğünü ortadan kaldıran bu tip eylemlere karşı tüm ülkelerin birleşmesi gerekiyor. Bizim ülkemiz çok güzel. Bu yüzden sevgilisi güzel olanının gözüne uyku girmezmiş. Bizim de buna göre hareket edip, çalışmamız gerekiyor” diye konuştu. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali Veli21 Ocak 2016 23:15

    Ha olur canim bugune kadar yuzune bakmiyordunuz yerli gelmesin diye yabancinin 3 kati fiyat cekiyordunuz ne oldu olm ne degisti lan salak cunku yerli turist degil mi

  • dx21 Ocak 2016 20:55

    Aç karnımızı doyurduk da bir turizm eksik kaldıydı,yahu bazen kendimden şüphe ediyorum,ben başka bir ülkede mi yaşıyorum diye.

  • enayi21 Ocak 2016 10:35

    ulan ülkede bu kadar elit kesim mi var milli gelir bazı kesimlere sonuna kadar açık bazı kesimlere dirhemle millet karnını zor doyuruyor ne tatili, bu adam ekmek yoksa pasta yesinler cinsinden bir kişilik