E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTurizm Bakanı'ndan tatil tüyosu---

Turizm Bakanı'ndan tatil tüyosu

Turizm Bakanı'ndan tatil tüyosu
16 Aralık 2018 - 09:33 borsagundem.com

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Türk turistlerin yabancılara göre daha pahalı uçup konakladığı eleştirilerine karşı erken rezervasyon önerisinde bulundu

Döviz kurlarındaki artış nedeniyle 2019’da fiyatların çok pahalıymış gibi algılanabileceğini belirten Ersoy, “Ama erken rezervasyondan yararlanılırsa yüzde 40-50 indirimler var” dedi.

UÇAKLAR UCUZ

Ersoy, bakanlığının önceki günkü Meclis görüşmelerinde şöyle konuştu: “Türk turistler pahalı mı konaklıyor? diye bir soru vardı. Uçak konusunu, fiyatlarını ve maliyetlerini de biliyorum. Türk misafirler özellikle iç hatlarda kesinlikle pahalı uçmuyor, hatta iç hattaki havayollarının tamamına yakını sübvansiyeyle uçuruyor. Son dakika yani son dakika yapılan rezervasyonlarda onlarda kademeli fiyat politikası var tüm dünyada böyle. Çok son dakikaya kalırsanız tabii ki ortalamanın üzerinde bir fiyatla satın alıyorsunuz ama normal vaktinde yani birkaç hafta önceden, hatta erken rezervasyonda alırsanız fiyatlar inanın bana, mil bazındaki Avrupa fiyatlarının dahi çok çok altında.

PAHALI ALGISI

2016 ve 2017’de yaşanan olumsuzluklardan dolayı fiyatlar düşüktü. 2018 itibarıyla bir çıkış başladı. Ama benim tavsiyem yerli turistlerin 2019’da erken rezervasyondan yararlanması. Çünkü ortalama bir kurla hesap ediyor. Kur bazında fiyatlar arttığı için 2019’da fiyatlar çok pahalıymış gibi algılanabilir. Ama erken rezervasyondan yararlanılırsa yüzde 40, yüzde 50 tesisine göre değişen indirimler var, bu fiyat artışlarından da kısmen etkilenmemiş olacaklar.

2019 itibarıyla bakanlığın açıkladığı verilerde değişikliğe gideceğiz. Artık kişi başı gelirin yanında kişi başı gecelik geliri de açıklayacağız. Bu çok önemli çünkü kişi başı gelir sizin hitap ettiğiniz turist profiline göre değişmekte. Kişi başı gecelik gelir diye baktığınızda biliyorsunuz, 2016’da fiyatlar çok aşağı gitmişti, 2017’de de hemen hemen aynı paralelde kaldı, biraz çıktı ama özellikle 2018’de 2017’ye kıyasla kişi başı gecelik gelirlerde yüzde 5’lik bir artış var. 2019’da da kişi başı gecelik gelirlerde yüzde 8 ile yüzde 10 arası bir fiyat artışı öngörmekteyiz.” 

TANITIM İÇİN ELLER TAŞIN ALTINA

2018 yılının ilk 3 çeyreğinde yaklaşık 32 milyon dünya vatandaşının Türkiye’de misafir edildiğini anlatan Bakan Ersoy, “Ziyaretçi sayısında Ocak-Ekim 2018 döneminde geçen yıla oranla yaklaşık yüzde 23’lük artış sağlandı. Yurtdışından gelen vatandaşlarımızı da sayarsak yıl sonu itibarıyla 46 milyonun üzerinde bir turisti ülkemizde ağırlamış olacağız. Bu aşamadan sonra önceliğimiz nicelikten ziyade niteliği artırmak olmalı dolayısıyla turizm gelirlerini arttırmayı hedeflemekteyiz. Tanıtım yapmadan turizmde bir yere gelinmesi beklenemez. Bu tanıtımı ise yalnızca devletten beklememek gerek. Sektörün tüm paydaşları, herkes elini taşın altına koymalı. Şimdi devletle iç içe planlama ve koordinasyon yapacağımız tanıtım ağırlıklı bir fonu da oluşturarak son eksiğimizi de tamamlayıp en büyükler arasındaki yerimizi alacağız. Sonra da daha üst seviyelere doğru adım adım güvenle ilerleyeceğiz.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mahallenin Delisi16 Aralık 2018 23:57

    Bu haberin fotosunundaki yerin yani İzmir-Çeşme-Ilıca Plajı başta olmak üzere en temel insanı ihtiyaçlar için olması gereken tuvaletlerin(ler dedim 1 Bayan 1 Bay) pislik içinde, ahır bile olamayacak düzeyde üstelik paralı işletmenin tuvaleti. Bir çok plajda tuvalet yok. Üstelik foto da yer alan plajda S... adlı 5 yıldızlı otel sahilin ortasında. O 5 yıldızlı otelde konaklayan bu en çok senin sorunun zira günlük binlerce lira ödediğin sahilde umumi tuvaletler yetersiz ve sağlıksız olduğundan  vatandaş mecburen seninde keyifle yüzdüğün suda zaruri ihtiyaçlarını karşılıyor...Bilmem anlatabildim mi? :D 

  • Şahin kus16 Aralık 2018 21:55

    Türkiye'de önümüzu göremiyor,her gün farklı bir şeye uyniyoruz nasıl erken rezervasyon yaptıralım,iptal etme hakkını sadece sigorta yaptirana sağlıyorlar,yani para almadan iptal etmiyorlar