E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTurizm Bakanı'ndan müjde: Oteller mayıs ayında açılıyor---

Turizm Bakanı'ndan müjde: Oteller mayıs ayında açılıyor

Turizm Bakanı'ndan müjde: Oteller mayıs ayında açılıyor
25 Nisan 2020 - 08:35 borsagundem.com

Kültür ve Turizm Bakanı'ndan zor durumdaki otel işletmelerine müjde gibi açıklama geldi. Salgın hızı düşmeye devam ederse oteller mayıs ayı sonunda sınırlı da olsa açılabilir

Korona virüs sonrası kademe kademe rahatlama yaşanacak sektörlerin başında gelen turizm için yol haritası belli oldu. Hükümetin ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın sektör temsilcileri ile yaptığı toplantılar sonrasında belirlenen yol haritasına göre, oteller önlemlerini alarak mayıs sonu açılmaya başlayabilecek. Otellerde açık büfenin açılmaması, kapasitenin yarısının kabul edilmesi ve her şey dahil sisteminden uzaklaşılıp butik hizmet verilmesi planlanıyor.

Hürriyet'ten Gizem Karakış'ın haberine göre virüs sonrasında sadece otellerde değil bölgedeki restoran ve eğlence mekanlarında da bazı tedbirlerin alınması planlanıyor. İşletme girişlerinde muayene, özel kıyafet ile servis, sandalyelerde azaltma ve maske kullanım şartı gibi önlemler alınması bekleniyor. Bazı oteller, aileye özel bina ve sahil seçeceği sunabilecek. İşletmelerde sağlık personelinin sayısı da arttırılacak. Sağlık personelinin 7/24 otelde bulunması sağlanacak.

Şehirlerarası seyahat mayıs sonu başlıyor

Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, salgınla mücadelede bir sürpriz yaşanmazsa iç turizmi mayıs ayı sonunda başlatmayı düşündüklerini söyledi.

Bakan Ersoy, şu anki verilere göre salgınla mücadelede her şeyin olumlu geliştiğini ifade ederek şöyle konuştu:

“Böyle giderse ve gidişatta sıkıntı yaşanmazsa mayıs ayı sonu itibarıyla iç trafik başlayacak. Kontrollü iç hat uçuşlarıyla turizm sezonu açılacak. Bir sertifikasyon kurulu oluşturduk ve konaklamanın kurallarını belirledik. Çok kapsamlı bir kurallar bütünü. Konaklama tesisleriyle görüşmelerimiz sürüyor. Bu kurallara uymayı taahhüt edenlere sertifikasyon vereceğiz. Sertifikasyon alan tesisleri duyurarak, tatilciye ‘Buralara gidebilirsiniz’ diyeceğiz. Şehirlerarası seyahat ve iç hat seferleri de bu dönem başlayacak. Vaka açısından sıfır olan ülkelerle karşılıklı kapıları açabiliriz”

Hazırlıklar şimdiden başladı

Belediyeler ve işletmeler, mayıs ayının sonu için hazırlıklarını yapmaya başladı. Bazı belediyeler sahil şeritlerinde yenilemeler yaparken oteller ise konseptlerlerinde değişikliğe gidiyor. Bazı oteller aileye özel sahil ve dinlenme alanları oluşturmak için inşaata başladı.

Küçük esnaf daha çok kazanacak

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay: Marmaris’te temmuzda özellikle Söğüt, Selimiye, Bozburun gibi köylerimizde turizmin canlanmasını bekliyoruz. Apartlar ve pansiyonlarda doluluk olacaktır. Büyük otellerde her şey dahil ve açık büfe sisteminden çıkış olabilir. Bu da küçük esnafın canlanmasını sağlayacaktır. Sahillerde 100 yerine 50 şezlong yerleştirilmesi gibi önlemlerin alınması değerlendiriliyor.

Turizm havayolu şirketlerinin can suyu olacak

Uçuşların otellerin açılmasının ardından başlayacağı, önce iç turizm sonra dış turizmin kademeli olarak canlandırılması planlanıyor. Dış turizmde canlanmanın ise ağustos ayının sonuna doğru başlaması bekleniyor. Eylülde ise bu hareketliliğin artması hedefleniyor. Sadece Türkiye’ye gelişlere izin veren ülkelerden turist gelebilecek. Uçaklarda orta koltuğun boş bırakılması, yemek servisine sınırlama, internet üzerinden bilet satışına teşvik gibi planlar yapılıyor.

Eğlence mekânları dolmayacak

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras: Pandemi konusunda gerekli donanım, sağlık personeli ve ekipmana sahip olan tesisler, faaliyet göstermeye başlayacaktır. Öncelikle ikinci konut sahiplerinin geleceğini tahmin ediyoruz. Oteller için bir süre daha beklemek gerekebilir. Ne kadar hareketlense de sahillerin, yeme içme ve eğlence mekanlarının hınca hınç dolmasına asla müsaade edilmeyecektir.

Şezlonglara sınırlama geldi

Akyaka, Selimiye, Bozburun gibi küçük turizm yerleşkelerinde apart ve pansiyonlarda Ramazan Bayramı sonrası itibariyle yoğunluk bekleniyor. Şezlong sayısının yarı yarıya düşmesi, günübirlik düzenlenen yat ve azmak turlarında ise sınırlamaya gidilmesi planlanıyor. Fazla turistin tekneye binmemesi için denetleme artacak. Aynı uygulama günü birlik yat turları için de olacak.

Tekne turuna kişi sınırlaması

Ula Belediye Başkanı İsmail Akkaya: Ramazan Bayramı ile birlikte özellikle butik otel ve mutfağı olan apartlarda yoğunluk bekliyoruz. Hazırlıklarımızı mayısın 15’ine göre yapıyoruz. Şezlong sayıları eskisi gibi yoğun olmayacak. Fiyatlarda artış olabilir. Planlamalar yapılıyor. Azmak turunda 8 metrelik bir tekneye en fazla 12 kişi, 6’şarlı olarak karşılık binebilecek ve mesafe kuralına dikkat edecek.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Firuz Bağlıkaya: Vatandaşlar ailelerini özledi, önce akraba ziyaretleri başlar. Temmuz ve ağustos aylarında da iç turizmde bir canlanma olabilir. Vatandaşlar bu yıl daha alternatif tatilleri tercih edecek. Butik otel ve pansiyonları daha çok tercih edilecek. Bir ailenin küçük bir pansiyonu kapattığını görebiliriz. Fakat oteller tam kapasite çalışmayacağı için fiyatlar eskiye oranla daha yüksek olabilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (17)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • JBT 27 Nisan 2020 12:25

    Kıbrıs tertemiz..nethol merit otelleri var.

  • Asım k.26 Nisan 2020 03:04

    Şu durumda kim gider tatile. Kimin yattığı tuvaletine banyosunda kimin girdiği belli olmayan yerlere birde virüs belası varken kim gidecek merak ediyorum. Zaten millet perişan.

  • Bika25 Nisan 2020 19:19

    Şehirlerarası seyahat başlayınca vatandaş otele gitmeyecek, İstanbul dışına gidip yerleşecek izole bir yaşama geçerek ikinci korona dalgasını bekleyecek.

  • Ahmad k denen25 Nisan 2020 17:18

    arabın çarşaf kazıntısı.Senin gibi seceresi bozuk arap yalayıcılar yüzünden ülke bu halde.Senin gibi salaklar olmasa bu dinci takımı nasıl iş yapacak.

  • Naim25 Nisan 2020 13:27

    23 nisanda Camilerden istiklal marşı okutmadınız ayıp ettiniz.

  • Türkoğlutürk 26 Nisan 2020 09:17

    Bugün camide ezan okunuyor sa bu 19 mayısın30 ağustosun, 23 nisanın, 29 ekimin sayesindedir.

  • Bbb25 Nisan 2020 17:12

    Ermeni misin

  • Pala25 Nisan 2020 16:14

    Cami Allah'ın camisi, hiçbir devlet millete değil

  • mzd25 Nisan 2020 13:26

    hadi hayırlısı....vadaaaaa......

  • Bekir25 Nisan 2020 13:26

    Erken ötmeyin. Bir ayda neler değişir neler.

  • WERS25 Nisan 2020 11:23

    turizm açılmalı tabiki fakat dış hatlara daha fazla dikkat etmek lazım hatta açmamak lazım iç turizm de ise kontroller daha sık olmalı yani sembolik doktorlarla olmaz bu işler 

  • Dertleri imanları bayram.25 Nisan 2020 11:16

    Keşke Türkiye'nin milli bayramlarına da,bu yaptığınızın binde biri kadar duyarlı ve sadık olsanız.

  • Türkoğlutürk 26 Nisan 2020 09:19

    Fikir yok küfür var. Bilirim bunları, 12 Eylül bunların önü açılsın diye yapıldı. Akıllılar düşünenler işkenceden geçirilirken takunyalılar rahat rahat iktidara yürütüldü.

  • AhmetK25 Nisan 2020 12:43

    Ulan ne kindarsınız, ne okuyorsun da boyle kin kusuyorsun dine. Gerızekalı burada dini bayramla ilgili ne soylenmıs. Gercekten virusten daha zararlısınız bu topluma, dine nefretınızden gozlerınız bile gormuyor.. siz de temızlenseniz virus gşbi keşke

  • emekci25 Nisan 2020 09:42

    Allah akıl fikir versin. 2-3 gavurdan para alacaz diye millete hastalık bulaştıracaklar yine. Acele etmeyin, hazirana kadar bekleyin bari

  • Türkoğlutürk 26 Nisan 2020 09:21

    Ahmet, merak etmiyorum. Her devirde tapacak birini bulursunuz. Menderes Özal farketmez

  • AhmetK25 Nisan 2020 12:46

    Keşke beynin olsa da okudugunu anlasan. Gerızekalı yurtdısı turizm agustos ayı gibi acılabilir diyor zaten haberde.. nefret kusmaya nasıl meraklısınız. Hee ay sıralamasını bilmeyen bir cahilsen, agustos hazirandan sonra gelir. Turizm başlarda ülkede kriz cıkmaz. RTE gitmez diye üzülmüyorsun değilmi!? Bu kadar işte sizin vatan sevginiz, içimizdeki virüsler sizi