E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTuristlere VIP hizmet verilecek---

Turistlere VIP hizmet verilecek

Turistlere VIP hizmet verilecek
11 Mart 2016 - 06:50 borsagundem.com

Turizmde düşüş yaşamak istemeyen Türkiye her gelen turisti ‘el üzerinde’ tutacak

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, turizmde yeni istihdam paketinin detaylarını açıkladı. Turist uçaktan indiği andan itibaren başlayacak hizmet kapsamında 1000 kişinin istihdam edileceğini söyleyen Ünal, “400 kişi havaalanında gelen turisti karşılayacak, turizm elçisi olacak. 600 kişiyi ise ören yerleri ve müzelerde istihdam edeceğiz” dedi.

Ünal, Türkiye’nin güvenlik açısından sorununun olmadığının altını çizerek, “Turizm bölgelerimizde bu hassiyeti 2 - 3 katına çıkarıyoruz” diye konuştu. Berlin Turizm Borsası’da (ITB) gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Ünal, şu mesajları verdi:

- “Türkiye’ye gelen ziyaretçilere daha çok dokunmak istiyoruz. Uçaktan indikleri anda başlayacak, ören yerlerini ziyarette bulundukları illere de destek olunacak. Yaklaşık bin kişiyi istihdam edeceğiz. 400 kişi, havaalanında gelen turisti karşılayacak, turizm elçisi olacak. 600 kişiyi ise ören yerleri ve müzelerde istihdam edeceğiz.

SGK primleri konusunda devletin destek sağlamasına ilişkin talepler vardı. SGK prim desteği olarak değil ama daha kapsayıcı, hem çalışan, hem işveren açısından daha esnek bir model üzerine mubataka vardık. Bunu Bakanlar Kurulu’nda konuştuktan sonra açıklayacağız.”

Ciddi toparlanma var

- “Rusya’dan bir eksilme olacak, bu eksilmeyi de son üç aydır yaptığımız çalışmalarla, hem THY, hem de diğer hava yolları ile destinasyonları yeniden planlamakla ve yeni ziyaretçilerin ulaşımlarını sağlamak için yeni bir destinasyon çalışması ile bunları telafi edeceğiz. Ocak ve şubat aylarında rezervasyonlarda bir gerileme söz konusu.

Mart ayı içinde ciddi bir toparlanma başladı ve nisanda da toparlanacağını görüyoruz. O yüzden rezervasyon eğilimlerinin nihai kararlar oluşturacak bir veri sunmadığını görüyoruz.
Türkiye uluslararası büyük konrgelere ev sahipliği yapıyor. Türkiye’nin güvenlik açısından herhangi bir sorunu yok. Zihninizde oluşturmak istenen kaygıya izin vermeyelim.”

- “Alman pazarına gelince, terör küresel bir sorun. İstanbul’da patlayan bomba, dünyanın herhangi bir yerinde de patlayabilirdi. Hepimiz aynı dünyada yaşıyoruz ve bu şehirler hepimizin gözbebeği gibi korumamız gereken şehirler. Terör insanları korkuttu, kaygılanmasına neden oldu. Bundan dolayı da Türkiye’ye dönük bir endişe oluştu. Aldığımız sıkı güvenlik önlemleriyle bu konudaki bütün kaygı ve endişeleri silmiş durumdayız. Biz Almanya’dan gelecek ziyareçilerimizde bir eksilme olacağını düşünmüyoruz.”

Yaptırım aracı olmasın

- “24 Kasım’da Rusya ile Türkiye arasında başlayan gerilim sonrasında bir süreç yaşandı. Turizm iyileştirici bir husustur ve bir yaptırım aracı olarak kullanılmamalıdır. Ama Rusya turizmi bir yaptırım aracı olarak kullanmayı tercih etti. Hiçbir yönetim insanların seyahat etme özgürlüğünün önünde engel olmamalıdır.
Rus hükümeti Türkiyeye gelmek isteyen Rus vatandaşlarını engellemek istediği için azalma oldu. Turizmde bir sorundan dolayı bir azalma değil bu.”

Şehirlerimiz çok güvenli

Mahir Ünal, “Şehirlerin güvenli hale gelmesi için bütün güvenlik önlemlerini alıyoruz. Terörizme karşı uluslararası işbirliğimizi güçlendiriyoruz. Özellikle turizm bölgelerimizde bu hassiyeti 2 - 3 katına çıkarıyoruz. Türkiye’nin turizm bölgelerinde hiçbir güvenlik riski bulunmamaktadır. Bütün şehirlerimiz son derece güvenlidir” dedi.

En önemli arkeoloji müzesi Antalya’ya

Ünal, Antalya’nın bu yıl Botanik Expo’ya, ‘çiçek ve çocuk’ temasıyla ev sahipliği yapacağını belirterek, 23 Nisan - 30 Ekim 2016 arasında gerçekleşecek olan EXPO 2016 Antalya’nın, “gelecek nesiller için yeşil bir dünya” sloganıyla hayata geçirileceğini kaydetti. Ünal, Antalya’ya EXPO çerçevesinde yaklaşık 100 ülke ve 30 uluslararası kurum ve kuruluş ile birlikte 8 milyon yerli ve yabancı ziyaretçi gelmesinin beklendiğini de bildirdi. Ünal, Antalya’ya, il sınırları içerisinde yer alan üç antik kültür bölgesi Likya, Pamfilya ve Pisidya’nın önemli eserlerinin sergileneceği dünyanin en önemli arkeoloji müzelerinden birini kuracaklarını söyledi.

Likya yolunda masal

Sunday Times gazetesine göre dünyanın en iyi 10 yürüyüş yolundan biri Likya yoluna ilişkin bir projeye işaret eden Ünal, “9-14 Mayıs 2016 arasında ‘Likya yolunda masallar’ projesini hayata geçiriyoruz. ‘Masallardaki kahramanların bir sebep için yola çıktıklarını ve çıktığı yolun kendilerine bir şeyler öğretmesine izin verdiğini’ söyleyen masal anlatıcısı Judith Liberman ile Likya yolu yürüyüşü, ‘Likya yolunda masallar’ teması ile gerçekleştirilecektir. Bu yürüyüşe dünya çapında önemli gazeteciler, seyahat blog yazarları ve Instgram fenomenlerinin katılımları sağlanacak olup sizleri de bu etkinliğe davet etmek istiyorum” diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)