E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiTüpraş'ı en az beğendiği hisseler arasına aldı---

Tüpraş'ı en az beğendiği hisseler arasına aldı

Tüpraş'ı en az beğendiği hisseler arasına aldı
03 Nisan 2015 - 14:45 borsagundem.com

Ak Yatırım tarafından hazırlanan raporda hisse için hedef fiyata yer verildi

Ak Yatırım, Tüpraş'ı 60,80 TL hedef fiyat ile en az beğendiği hisseler arasına ekledi.
Ak Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:
   
"En az beğenilen hisseler listesi: Tüpraş'ı en az beğendiğimiz hisseler arasına ekliyoruz.
   
Tüpraş’ı son 2 haftada BIST Getiri Endeksi’nin %9 üzerindeki hareketi, artabilecek İran petrol alımının etkisinin kısıtlı olabileceği ve 1Ç15 sonuçlarında geçen senenin aynı dönem performansına göre ciddi bir iyileşme olmayabileceği beklentisiyle taktiksel olarak en az beğendiğimiz hisseler arasına ekliyoruz. Tüpraş hisseleri, son 2 haftada İran nükleer programı görüşmeleri ile ilgili gelebilecek pozitif bir haber ve 1Ç15 sonuçlarının güçlü olabileceği beklentisi ile pozitif ayrıştı. Dün, Tahran ve P5+1 ülkeleri arasında İran’ın nükleer programı nedeniyle yaklaşık 1,5 yıldır devam eden müzakereler çerçeve bir mutabakata dönüştü. Anlaşmaya göre, ABD ve AB, Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu yetkililerinin denetimlerinin ardından İran’ın nükleer faaliyetlerini azalttığını onaylarsa, İran üzerindeki yaptırımları azaltacak. Nihai anlaşmanın 30 Haziran’a kadar tamamlanması ve bunun ardından İran’ın petrol ihracatını artırması bekleniyor. İran’in petrol ihracatı, 2012 ortasında uygulanan yaptırımlar ile %50 azalmıştı. Tüpraş’ın İran petrolü alımından azalan işletme sermayesi ihtiyacı yoluyla faydalanacağını düşünüyoruz. Şirket İran’dan 80 gün vadeyle ham petrol alımı yapıyor (Tüpraş’ın ortalama alım vadesi 30 gün). Ekstra 1 milyon ton İran ham petrol alımının şirketin işletme sermayesi ihtiyacını 60 milyon dolar azaltacağını tahmin ediyoruz (değerlememize etkisi +%0,4). Şirketin 1Ç15 FAVÖK’ünün 139 milyon dolar olacağını tahmin ediyoruz (1Ç14 FAVÖK: 141 milyon dolar). Diğer taraftan şirketin açık döviz pozisyonu dolayısıyla 1Ç15’te 94milyon dolar net zarar açıklayacağını hesaplıyoruz (1Ç14 net kar: 231 milyon dolar). Beklentinin gerçekleşmiş olması nedeniyle önümüzdeki günlerde Tüpraş hisselerinin performansı endeksin gerisinde kalabilir. 
   
Değişiklik sonrası en az beğendiğimiz hisseler listesi: Ak Enerji, Coca Cola, Hürriyet, Tüpraş.
   
En çok beğendiğimiz hisseler: Aselsan, Enka, Garanti, İş Bankası C, Kardemir D, Soda Sanayi, TSKB, Türk Telekom, Turkcell, THY (değişiklik yoktur)."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 176,90
En Yüksek: 176,90
En Düşük: 169,40
Değişim 4,24 %
FK: 0,91
PD / DD: 0,24
İşlem Hacmi 4.051.308.154
Toplam Adet: 23.359.964
Ağırlıklı Ort.: 173,43
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)