E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTüpraş petrol rafinerisini kapatabilir---

Tüpraş petrol rafinerisini kapatabilir

Tüpraş petrol rafinerisini kapatabilir
24 Aralık 2018 - 08:54 borsagundem.com

TÜPRAŞ, TBMM’de bu hafta görüşülecek maden kanunu öncesi uyarıda bulundu

TÜPRAŞ, TBMM’de bu hafta görüşülecek maden kanunu öncesi “Teklif bu haliyle geçerse Batman Rafinerisini kapatmak zorunda kalırız” uyarısı yaptı.

Hürriyet'ten Hacer Boyacıoğlu'nun haberine göre, Tüpraş Genel Müdürü İbrahim Yelmenoğlu’nun Meclis’e gönderdiği bilgi notunda, teklifte ham petrol fiyatlamasıyla ilgili düzenlemelerin Tüpraş,
Batman ve ülke ekonomisi üzerinde geri döndürülemez zararlara yol açacağı belirtildi. TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu üyelerine gönderilen bilgi notunda, bu hafta komisyonda görüşülecek kanun teklifiyle, yerli ham petrolün fiyatlamasında halen kullanılan Ras Gharip Petrolü yerine Arap Heavy petrolünün kullanılmasının ve varsayılan navlun maliyetleri paylaşımının değiştirilmesinin öngörüldüğü belirtildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • 1Borsacı25 Aralık 2018 08:16

    Tüpraş'ın Batman rafinerisini devlete geri satması da düşünülebilir. Sonuçda kamu hizmeti yapılıyor, bölgede çıkan değişik kalitedeki petrol işleniyor. Uluslararası satışı zor o petrolün.

  • İlker 24 Aralık 2018 23:59

    Herkes hisseler de manipülasyon var diyor. Kimse ye zorla bişey satılmıyor. Almazsınız manipilasyona gelmezsiniz.

  • BERK24 Aralık 2018 15:10

    SPK VE BORSA GÜNDEM EKONOMİ EDİTÖRÜ MERKO VE IEYH DEKİ MANİPÜLASYONU ENGELLEYİN YAPANLARI ACIKLAYIN BÜRÜT TAKAS UYGULAYIN LÜTFEN

  • CAN24 Aralık 2018 14:47

    aspk ve borsa gündem ekonomi editörü ıeyh holdingde ki manipülasyona al koyun