E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTunus katliamında korkunç ayrıntı!---

Tunus katliamında korkunç ayrıntı!

Tunus katliamında korkunç ayrıntı!
28 Haziran 2015 - 09:52 borsagundem.com

Tunus’ta tatil yapan 40 kişiyi öldüren Seyfeddin Yacoubi’nin öldüreceği yabancı turistleri tek tek belirlediği ortaya çıktı.

Dünya Tunus’taki plaj katliamının şokunu yaşarken 23 yaşındaki Seyfeddin Yacoubi tarafından işlenen cinayetlerin ayrıntıları da açığa çıkmaya başladı. Tunus medyasına göre plaja deniz tarafından bir zodyakla gelen militanın yanında bir arkadaşı daha vardı. İkili plajda diğer turistler gibi vakit geçirdi. Hatta birbirlerine şakalar yaptı. Seyfeddin bu arada şezlonglardaki turistlerden yabancı olanları gözüne kestiriyordu. Kurbanlarını teker teker seçtikten sonra güneş şemsiyesinin içine sakladığı Kalaşnikof tüfeğini çıkararak hepsini öldürmeye başladı. Neye uğradıklarını şaşıran turistler kaçışırken terörist de Imperial Marhaba oteline doğru yönlendi. Kapalı havuz bölümündekileri de rastgele tarayarak öldürdü.



‘Genelevdeki kâfirler’

Güvenlik güçlerinin olay yerine gelmesi üzerine uzaklaşmaya çalışırken de vurularak otelin önünde öldürüldü. IŞİD örgüt içindeki adının Ebu Yahya Kayravani olduğunu ilan ettiği teröristin silahlarla çekilmiş bir videosunu yayınladı. Videoda, ‘Halifeliğimizin askeri, güvenlik önlemlerine rağmen hedefine ulaştı ve genelevdeki 40 kâfiri öldürdü’ ifadeleri kullanıldı. IŞİD, Tunus devletinin turizm sloganı olan ‘Bu yaz Tunus’a geliyorum’ sözlerini de videonun sonuna kurşunlarla yazılmış şekilde yayınladı ve Müslüman Kardeşler yanlısı iktidarın devrilmesinin ardından laiklerin iktidara yeniden geldiği bu ülkeye gözdağı verdi.

Ölenlerin çoğu İngiliz
Cuma günkü otelin plajında saldırıya uğrayan turistlerin çoğunun İngiltere Vatandaşı olduğu belirtiliyor. Ölenler arasında Tunus, Almanya, Belçika, Fransa ve İrlanda vatandaşları da bulunuyor. Saldırıda 36 kişi de yaralandı.

Turistleri artık asker koruyacak Tunus Başbakanı Habib Essid, kanlı eylemin ardından bir dizi olağanüstü güvenlik önlemi açıkladı. Bu çerçevede, yedek askerler silah altına alınarak arkeolojik merkezlerde ve turistik bölgelerde görevlendirilecek. Essid, “Zehir saçıyorlar” dediği 80 kadar caminin bir hafta içinde kapatılacağını söyledi. Başbakan anayasal çerçevenin dışına çıkan parti ve gruplara karşı da önlem alacaklarını belirterek, “Bu tür saldırıların tekrarlanmaması için yedek askerler hassas bölgelerde konuşlandırılacak” dedi. Mart ayında Bordo Müzesi’ne düzenlenen saldırıda çoğu yabancı 22 kişi ölmüştü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • aha işte28 Haziran 2015 13:48

    gücünüz ancak plajdaki masumlara yeter. amerika gelir sizi düzer, öldürür, ülkenizi gaspeder ama elinizden birşey gelmez döner iç savaşla kardeş kardeşi öldürürsünüz. günümüzdeki islamla ilgisi olmayan ahlak fakiri kaypak sözde müslümanların paçalı horozluğu

  • TC.Vatandaşı28 Haziran 2015 10:21

    O çirkin suratına inşallah cehennemdeki yerini alır.

  • sera28 Haziran 2015 10:13

    bu ülkeden vekil olacan maaş alacaksın suyunu ekmegini yiyecek havasını soluyacaksın birde ülkeni suclayacaksın buna nankörlük denir