E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTuncay Özilhan'dan sert açıklamalar---

Tuncay Özilhan'dan sert açıklamalar

Tuncay Özilhan'dan sert açıklamalar
12 Ocak 2017 - 10:39 borsagundem.com

TÜSİAD Başkanlık seçimi öncesinde TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Özilhan ve TÜSİAD Başkanı Symes konuştu

TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan sert açıklamalarda bulundu. Özilhan'ın ardından TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes konuşma yaptı.

İşte Özilhan’ın açıklamalarından satırbaşları:

İnanç temelli sorunların çözümü laiklik kavramından geçiyor.
Açıklanan ekonomik paketler uzun vadede bir çözüm getirmiyor.
Birlik ve beraberliği otoriteyle sağlayamayız.
Ekonomik kayıplar sineye çekilir fakat vatandaş aş ve iş derdine düşerse bu terör örgütlerinin işine yarar bir ortam yaratır.

Özilhan’dan sonra TÜSİAD Başkanı Cansen Naşaran Symes bir konuşma yapıyor.

İşte konuşmadan satırbaşları:

Türkiye Ortadoğunun geleceğine kartkıda bulunacaksa bunu Ortadoğu’nun hastalıklarını ithal ederek yapamaz. Bunu AB değerlerini reddederek, müttefikleri ile çatışarak gerçekleştiremez.
İzmir’deki saldırıya gösterilen tepki herkesi etkiledi.
Laiklik olmadan Ortadoğuda tanık olduğumuz trajedilerin engellenmesi mümkün değil.
Tüm eksikliklerine rağmen toplumun her kesiminden gelen kişilerin en yüksek makamlara erişmesini sağlayan bir vatandaşlık anlayışı meclisin desteği ile hayata geçti.
15 Temmuz’daki kalleş darbe girişiminin hedefinde meclis vardı yine.
Ortak hedeflerimizin azalmasını hayat tarzları üzerinden ayrışmanın hızlanmasını özgür dünya ile iletişimimizi üzülerek izliyoruz.
Sürekli bir OHAL ortamı tek başına güvenlik sorunlarının aşılabileceğini sağlayacağından emin değiliz.
PISA sonuçları dikkat çekti. Geleceğimiz adına endişe duyuyorum. Bu gençler 21. yüzyılın dünyasında gerekli becerilere sahip olmadıklarını düşünmemiz gerekiyor. Ülkemizdeki eşitsizlikleri yeniden düşünürken dünyayı kavramaya teşvik edilmeyen nesiller yetiştiriyoruz. Böyle bir eğitim sistemiyle Türk iş dünyasının hevesle yapmak istediği atılımları gerçekleştirmesi imkansız.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • sahin0612 Ocak 2017 22:41

    Bu ülkenin asıl sorunu tüsiadin ta kendisidir.

  • osman yurtseven12 Ocak 2017 17:56

    arkadaşım alevi dini yok hak din üç tane .

  • KIZILBAŞ MİLLETİNDEN ALEVİ DİNİNDENİM12 Ocak 2017 14:26

    GEÇ KALINMIŞ BİR AÇIKLAMA OLSADA DOĞRU TESPİTLER YAPILMIŞ. KIZILBAŞ MİLLETİNİN BİR FERDİ OLARAK YUKARDA YAZILI OLAN AÇIKLAMALAR ÜLKENİN GERÇEKLERİ OLDUĞUNU VE YAPILAN DEĞERLİ AÇIKLAMALARA KATILIYORUM.GEREK ÖZİLHAN BEY ve GEREKSE TÜSİAD BAŞKANI SYMES HANIM EFENDİNİN YÜREĞİNE SAĞLIK .GERÇEKLER VE SORUNLAR YIĞILARAK GELİYOR BAZILARI SANIYORKİ MİLLET LALE DEVRİ SEFAHATİNDE , SEFALET HALKTA AMA BAZILARI BU SEFALETİ MUTLULUK SANSADA, MİLETTİ SÜREKLİ KUMPASLA TEHDİD EDEREK ÜLKEYE HUZUR GETİRECEĞİNİ SANAN İKTİDAR SEFAHATTE KEYİFTE BİR ELLERİNDE AYNA BİR ELLERİNDE KADEH UMURLARINDAMI ÜLKE.

  • İbrahim Kara Polat12 Ocak 2017 14:20

    Seçilmişler varken bunları böyle konuşması bana hiç mantıklı gelmiyor Zengin ağzıyla konuşmayı Bırakın artık 14 senedir laiklik elden gidiyor yaygarası kopardıniz ne oldu gittimi değişikliğe her zaman açık olmalıyız bu değişiklikler olmazsa HDP bir gün hükümet koalisyonun içinde yer alabilir Bahçeli kabul etmiş olsaydı başımıza neler gelecekti Allah korudu

  • Ufuktan Gündoğar12 Ocak 2017 12:38

    Konuşmayı canlı dinledüm ilk cümleler Laiklikle ilgili. Mart nisanda LAİKLİK bahanesi ile iç kargaşa yapılmak isteniyor. Bu ülkenin topraklarında iş yapıp yine ihanetler sözkonusu. Bu ülkenin Laiklik sorunu yok türk kürt sorunu yok alevi sünni sorunu yok. Bunu böyle bilin.

  • Alakasız12 Ocak 2017 12:06

    İş aş ekonomi deseniz tamam. Laiklikle iligili ne sorunumuz var. Hangi farklı inanç baskı altında bilen söylesin... Sizin yaptığınız ayrıştırma hatta anti-islamist düşünce. Dini ve değerlerini kurcalamayı, halkı tahrik etmeyi bırakın.

  • Osman yurtseven12 Ocak 2017 12:04

    Tabii her yerde satamiyor ya alkolu bu yuzden migrosu aldi yediremiyor reis bunlari aksiriyincaya kadar tiksiriyincaya kadar op...

  • iskender12 Ocak 2017 12:00

    son 14 yılda sermayeni kaça katladın azmı geldi. ..

  • fatih,islambul12 Ocak 2017 11:28

    Bunlarda,kafayı,yemiş,adama,sorarlar,avrupa,ülkeleri,amerika,törerislerin,arka,bahçesi,açın,gözünüzü,geçekçi,olun,adam,sanalım

  • Kaçan Grup12 Ocak 2017 11:06

    Reis sinirlenir, verir ayarı. Dolar 4 olur.

  • KILIÇ12 Ocak 2017 11:02

    HALKIN DUYGULARINA TERCÜMAN OLAN ÖZİLHAN DOGRULARI KONUŞMUŞ .TAKTİR EDİYORUM .

  • Recep12 Ocak 2017 11:00

    Büyük dunya lidei hepsini dize getirdi

  • sencer12 Ocak 2017 10:53

    sayın özilhan sizin bir kolunuz amerikaya diğer kolunuz da ingiltereye bağlıdır o kürsüde kendi iradenizle konuşmadığınızı konuşturulduğunuzu çok iyi biliyoruz kukladan başka bir şey değilsiniz

  • CCC12 Ocak 2017 10:47

    ve tusiad topa girdi..