E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTuma Çelik hakkında karar verildi---

Tuma Çelik hakkında karar verildi

Tuma Çelik hakkında karar verildi
02 Ekim 2020 - 13:45 borsagundem.com

TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu, hakkında "nitelikli cinsel saldırı" ve "tehdit" suçlamasıyla fezleke düzenlenen Bağımsız Mardin Milletvekili Tuma Çelik'in yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına karar verdi.

Anayasa ve Adalet Komisyonu üyelerinden kurulu Karma Komisyon, AK Parti Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ başkanlığında toplandı.

Basına kapalı gerçekleşen toplantı sonrası açıklama yapan TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı olarak Karma Komisyon başkanlığını da yürüten Bozdağ, "Karma Komisyon, Mardin Milletvekili Çelik hakkındaki dokunulmazlık dosyasını görüşerek karara bağladı. Komisyon, Hazırlık Komisyonu raporu çerçevesinde Çelik'in dokunulmazlığının kaldırılmasına ve dosyanın Genel Kurula gönderilmesine karar vermiştir. Bundan sonra takdir Genel Kurulundur. Komisyon, çalışmasını bu çerçevede sonuçlandırmıştır." dedi.

Bozdağ, komisyon üyesi bir milletvekilinin çekimser oy kullandığını, Tuma Çelik'in komisyona katıldığını, sözlü savunmasını yaptığını, 17 sayfalık savunmasının okunduğunu belirtti.

Tuma Çelik hakkındaki iddiaların yargı sürecinde devam ettiğini anımsatan Bozdağ, komisyonun, dosyanın esası hakkında bir karar verme durumunda olmadığını söyledi.

Bozdağ, yeni dokunulmazlık dosyalarının gündemde yer alıp almadığına ilişkin bir soru üzerine Karma Komisyon'da yüzlerce dokunulmazlık dosyasının olduğunu, bu dosyaların zaman zaman değerlendirildiğini, şu anda komisyonun gündeminde yeni bir dosya bulunmadığını kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR TANRIKULU02 Ekim 2020 17:47

    Ben hapse gireceğini hiç zannetmiyorum.Anayasa Mahkemesin den aldığı ceza döner diyorum.

  • Alper 02 Ekim 2020 15:56

    Adalet yerini bulmuş. İnşallah hapse de atılır. 

  • Vatandaş02 Ekim 2020 14:15

    Bu adam Mardin den bağımsız seçilebiliyorsa Mardin halkının zihniyetini görsün millet.

  • ZEYREK ZEMHERİ02 Ekim 2020 17:49

    Ak Parti Zamanın da gayrimüslüm vatandaşlara cumhuriyet tarihinin en büyük toleransları tanındı onlar ak partiyi arkasından vurdu.fazla tavizler verilir ise ileride güvenliğimiz tehlikeyi girebilir.sonra 600 tane milletvekili çok değilmi bu ülke için hepsi çalışmıyor ya 50- bilemediniz 100 kişi çalışıyor diğerleri ne yapıyorlar merak ediyorum.ondan sonrada döviz tabiki fırlar.

  • Bekir02 Ekim 2020 14:05

    Şu sıfata bak! Neye benziyor?

  • FİNANSŞÖR02 Ekim 2020 17:50

    Bu milletvekilini zannedersen süryani vatandaşları seçtiler.

  • edy02 Ekim 2020 14:04

    kravat, ceket insanı adam yapmazmış. karabasan gibi sima var hırtta. zaten isminde de meymenet yok.

  • osman02 Ekim 2020 13:55

    bunu oraya getirenlerin tipe bak.