E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıTüm yatırımcılar neden Bitcoin’i izlemeli?---

Tüm yatırımcılar neden Bitcoin’i izlemeli?

Tüm yatırımcılar neden Bitcoin’i izlemeli?
11 Aralık 2020 - 12:32 borsagundem.com

Bitcoin 20,000 dolar sınırına ulaştıktan sonra düşüşe geçti. Henüz aşağı yönlü bir trend görünmese de son rekorunun üzerine çıkmakta zorlanıyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bitcoin 20,000 sınırına ulaşmasının ardından, yükselişi yavaşladı. İki ayda %70 artış gösterdikten sonra kripto paraların kralı tüm zamanların en yüksek gün içi rekorunun %9 altında. Bitcoin’de henüz düşüş trendi görünmüyor ancak, 2017 yılında kırdığı rekorun üzerine çıkmayı başaramamış olması dikkat çekici. Şimdilerde Bitcoin’in hareketlerinin en doğru tarifi, tüm zamanların en yüksek seviyesini test ettiği yönünde. Henüz bu rekorun üzerine çıkamadı ve bu piyasalarda halen bir miktar tansiyon olduğunu gösteriyor.

Bu hafta sonu Barrons’da yayınlanan yazısında, Niall Ferguson, Bitcoin’e yönelik boğa piyasası taraftarı yorumlarda bulundu. Tüm Bitcoin savunucuları gibi, Ferguson da kripto savunmasının önemli bir bölümünü yeniden dile getirdi. 

Ferguson, “eski dostum Nouriel Roubini gibi bir şüpheciyseniz, bunun yalnızca bir başka balon olduğunu söyleyebilirsiniz. Ancak yeni finansal teknolojinin benimsenmesi oldukça volatil olabilir ve Bitcoin her ralli sonrası gerilemesinin ardından, bir öncekinden daha yüksek seviyelere çıkıyor” dedi.

Başka bir deyişle, Bitcoin’in hareketi yukarı yönlü olacak. Bu nedenle bir sonraki hamle oldukça önemli. Bitcoin savunucuları, 2018 yılındaki rallinin ardından gerçekleşen düşüşün ardından, Bitcoin’in yeni bir rekor kırması gerektiğini düşünüyor. 

Kripto para şimdiden o dönem yaşadığı düşüşün altında bir düşüş gösterdi. Bu da iyi bir işaret. Ancak 20,000 sınırının üzerine çıkmayı başaramazsa, boğa piyasası taraftarı Bitcoin savunucularının bir sorunu olduğu anlamına gelecek. Bu aynı zamanda yatırımcılar için de bir uyarı sinyali olacak.

Bunun nedeni Bitcoin’in en yaygın kullanım alanının hala, piyasalardaki risk toleransının bir ölçütü olması. En ateşli Bitcoin taraftarları bile, her an %10 ila %20’lik bir geri çekilmeye hazır olmanız gerektiğini söylüyor ve bu da Bitcoin’in oldukla riskli bir varlık olduğu anlamına geliyor. Zira birçok insan bu seviyede bir volatiliteyi tolere edemiyor.

Bitcoin, bir gün bir değer saklama aracı olma potansiyeline sahip ve savunucuları, bu yükseliş ve düşüş döngüsünün o gelecek için bir hazırlık olduğunu düşünüyor.

Ancak bunun ihtimali o kadar düşük ki, Bitcoin’i yüksek riskli bir varlık, yatırımcılar için bir loto kuponu olarak düşünmeliyiz. Bitcoin’in benimsenme ihtimali iki katına bile çıksa, yine de oldukça düşük. Bu çerçevede, Bitcoin’in tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkma çabası ve Nasdaq endeksiyle aynı anda bu konuda zorluk çekmesi şaşırtıcı değil. Aynı zamanda bunun rekor seviyelerin yakınında gerçekleşiyor olması da tesadüf değil.

Dolayısıyla, eğer Bitcoin yeni bir rekor kırmayı başaramazsa, teknoloji hissesi taraftarlarının özgüvenlerini gözden geçirmeleri gerekecek. Bu aynı zamanda farklı bir şekilde de düşünülebilir. Eğer Bitcoin bir önceki rekorunun üzerine çıkabilirse, hisseler de muhtemelen yükseliş için bir engelle karşılaşmayacak.

Bitcoin düşüşe geçer ve hisseler yükselişe devam ederse, bu ekonomik toparlanmanın istikrarlı ve güçlü olduğuna dair inançların güçlü olduğu anlamına gelecek. Ve eğer Bitcoin yeni bir rekor kırarsa, ancak hisselerde düşüş görülürse, bu Bitcoin’i mutlaka alınması gereken bir varlık haline getiren büyük bir gelişme olacak.

 

Dolarda yön değişecek mi?

 

Altın fiyatlarında son durum: Gram altın kaç lira?

 

Borsalar dev rallinin eşiğinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mantık.13 Aralık 2020 08:28

    Bu zamazingo para kaybettirdiği zaman mağdurları  kimi sorumlu tutar acaba?   

  • Batsın11 Aralık 2020 14:24

    Dünyanın başına bela edilmiş bir saçmalık bitcoin ve mahdumları her daim insanların parasını nasıl alırız diye düşünen güruhun uydurmasıdır.