E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTüm şirketlerin yönetiminde kadın olan borsa---

Tüm şirketlerin yönetiminde kadın olan borsa

Tüm şirketlerin yönetiminde kadın olan borsa
25 Temmuz 2019 - 13:48 borsagundem.com

Çoğu şirketin erkek egemen yönetim kurullarının aksine, S&P 500 endeksi şirketlerinde kadın çalışan olmayan yönetim kurulu kalmadığı açıklandı.

BORSAGUNDEM.COM

S&P 500 endeksini oluşturan şirketlerin içinde kadın yönetim kurulu müdürü olmayan son şirket Copart Inc. CyrusOne Inc.’in eski baş finans müdürü olan 61 yaşındaki Diane Morefield’ı yönetim kuruluna atadığını açıkladı.

Dallas merkezli araç açık artırma ve yeniden pazarlama hizmetleri sunan tedarikçi şirket olan Copart, bu yılın başlarında kadın yönetici atamayı planladığını söylemişti. Bu hafta, Copart, Morefield'ın yönetim kuruluna dahil edildiğini açıkladı.

S&P 500 şirketlerinin bu dönüm noktasına ulaşması yıllar sürdü. 2012'de, sekiz S&P 500 kurulundan biri tamamen erkekten oluşuyordu. Yöneticiler ve kurullar hakkında veri toplayan bir araştırma şirketi olan Equilar'a göre, S&P 500 yönetim kurulu koltukları 2012'de % 17 oranla kadınlardan oluşurken, şimdilerde bu oran %27’ye yükseldi.

Değişimin büyük kısmı, State Street Global Advisors ve BlackRock gibi büyük yatırımcıların baskısı sayesinde yaşandı. Devletin merkezindeki halka açık tüm şirketlerin, bu yılın sonuna kadar en az bir kadın yöneticiye sahip olmalarını gerektiren yeni yasanın da değişimi hızlandırdığı düşünülüyor.

Athena Alliance’a göre 2018 yılında yasanın gelmesiyle, Kaliforniya’daki 94 kamu şirketinin yaklaşık % 60’ı, yönetim kuruluna en az bir kadın çalışan aldı .

ABD borsalarında halka açık şirketlerin çoğunu içeren Russell 3000 endeksinde, değişim hızının daha yavaş olduğu görülüyor. Equilar'ın verilerine göre, 2019'un ilk çeyreği itibariyle, Russell 3000'deki 376 firmanın hala yönetim kurulları komple erkek çalışanlardan oluşuyor. Russell 3000 şirketleri kurullarındaki kadınların toplam oranı bir önceki çeyreğe göre % 18,5'den % 19,3'e yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)