E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTüketiciler şikayetlerini iletemiyor---

Tüketiciler şikayetlerini iletemiyor

Tüketiciler şikayetlerini iletemiyor
28 Ocak 2017 - 09:29 borsagundem.com

Tüketici Bilgi Sistemi'ndeki çalışmalar nedeniyle vatandaşlar mağdur oluyor

Tüketici şikayetlerinin daha hızlı çözülebilmesi için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Tüketici Bilgi Sistemi’ndeki (TÜBİS) çalışmalar nedeniyle vatandaşlar, 1 Ocak’tan bu yana e-Devlet üzerinden başvurularını yapamıyorlar. Hürriyet'in haberine göre, il ve ilçe tüketici hakem heyetleri, bu yüzden başvuru kabulü dışında sistem üzerinde işlem yapamazken, Türkiye genelinde de on binlerce dosyanın biriktiği öğrenildi. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yetkilileri ise yaklaşık 26 milyon dosyanın TÜBİS’e aktarıldığını ve çalışmaların devam ettiğini söylediler. Yetkililer, sisteme aktarılan milyonlarca dosyanın bazı zorluklar çıkardığını ve öngörülenin üstünde bir süre aldığını, sorunun pazartesi günü çözüleceğini bildirdiler. Tüketici Hakları Derneği Turhan Çakar da “Hakem heyeti temsilcilerimiz de sistemin zayıf çalışması nedeniyle dosyaları yetiştiremediklerini aktarıyorlardı. Olaya el atıp sorunu giderecekler” dedi.

TASARRUF HEDEFİ

Yeni yılla birlikte yenilenen TÜBİS sayesinde tüketici hakem heyetlerine elektronik, mobil ya da ıslak imza zorunluluğu olmadan e- Devlet Kapısı üzerinden başvuru yapabilmeleri hedefleniyor. Daha önce TÜBİS uygulamasına e-Devlet üzerinden başvuru yapılabiliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Rıdvan Ersaban28 Ocak 2017 13:58

    Kamunun yaptığı hangi iş doğru çalışıyor.Tüketici hakem hetetlerine gidin süre 1-1,5 yıl.vERİLEN KARARLAR MAHKEMEDEN DÖNÜYOR VE CEZALAR ALINIYOR.Kim öle kim kala,Mahkemeler desen öyler..KAMU DÖKÜLÜYOR RESMEN.VERİMSİZLİK DİZ BOYU.