E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiTüketici güven endeksi yüzde 0,4 arttı---

Tüketici güven endeksi yüzde 0,4 arttı

Tüketici güven endeksi yüzde 0,4 arttı
20 Mayıs 2022 - 10:22 borsagundem.com

TÜİK'ten yapılan açıklamaya göre, Mayıs ayında endeks bir önceki aya göre %0,4 oranında arttı; Nisan ayında 67,3 olan endeks, Mayıs ayında 67,6 oldu

Türkiye İstatistik Kurumu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliği ile yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçlarından hesaplanan mevsim etkilerinden arındırılmış tüketici güven endeksi, Mayıs ayında hafif yükseldi.

TÜİK'ten yapılan açıklamaya göre, Mayıs ayında endeks bir önceki aya göre %0,4 oranında arttı; Nisan ayında 67,3 olan endeks, Mayıs ayında 67,6 oldu.

Mevsim etkilerinden arındırılmış tüketici güven endeksi, alt endeksleri ve değişim oranları, Mayıs 2022

Özel sektörün yurt dışı kredi borcu azaldı

 

Finansal Hizmetler Güven Endeksi'nde düşüş

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KERİM20 Mayıs 2022 17:53

    BU TÜKETİCİLER HANGİ DÜNYADA YAŞIYOR..ZENGİNLER DÜNYASINDA MI..YAKINDA TÜKETİMİN KORKUTUCU GÜCÜNÜ GÖRECEĞİZ

  • azmi20 Mayıs 2022 12:10

    Habere bak. Üretici fiyatları % 121 artmış. Bir müddet sonra fiyatlara yansıyacak , vatandaş daha pahalıya alacak. Paramızın değeri habire düşüyor fakirleşmeye devam. Güven endeksi biraz artmış. Pöh :(  :( 

  • Mucise Reis ;)20 Mayıs 2022 10:31

    İnana varsa buyursun inansın. Mazot ve Benzin arttığı sürece... usd Tl karşısında değerlendiği sürece, Tl üretilmeyen üretilsede hammadde ve enerji artış fiyatları uçtuğu sürece. TL basılıp enflasyona rttığı ve TL değe rkaybettiği sürece asla düzeldi demek gerçekçi olmaz. Tamamen saçmalık ve zırvalık bir açıklama. Şu olabilir. sira 25 tl almıyorum, alkol 235 tl alamyorum. Pide köfte döner prsiyon  50 - 70 - 90 tl almıyorum. yani muftak kısılması, tüketim durması ile fkairleşme habercisi olacak bundan sonraki veri adımları.  Kira fiyatları ortada :D neyin güveni ?