E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa​Tüketici güven endeksi beklentileri aştı---

​Tüketici güven endeksi beklentileri aştı

​Tüketici güven endeksi beklentileri aştı
28 Ocak 2014 - 18:52 borsagundem.com

ABD'de tüketici güveni endeksi Ocak ayında 80.7'ye yükselerek beklentileri aştı

ABD'de tüketici güveni endeksi Ocak ayında 80.7'ye yükselirken, bir önceki ayın verisi 77.5'e revize edildi. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanı endeksin 78 seviyesinde olacağı yönündeydi.

Ankete katılan ekonomistlerin tahminleri 74 ile 82.2 aralığında değişiklik gösterdi. 

ABD'de bugün açıklanan diğer verilere göre; konut fiyatları Kasım ayında 20 şehirde bir önceki yıla kıyasla 8 senenin en sert yükselişini kaydederek, hanehalkı gelirini arttırdı. Dayanıklı tüketim malı siparişleri ise geçtiğimiz ay beklenmedik şekilde düştü.

New York'ta bugün açıklanan S&P/Case-Shiller endeksi Ekim ayındaki yüzde 13.6'lık artıştan sonra Kasım'da yüzde 13.7 yükselerek, Şubat 2006'dan beri en büyük 12 aylık kazancını kaydetti. Bloomberg anketine katılan 31 ekonomistin tahminlerinin medyanına göre yüzde 13.8'lik bir artış bekleniyordu.

ABD'de dayanıklı tüketim malları (ömrü en az üç yıl) siparişleri ise Aralık ayında, Kasım ayındaki yüzde 2.6'lık artışın ardından yüzde 4.3 düştü. Bloomberg'in anketine katılan 82 ekonomistin tahminlerinin medyanına göre, bu verinin yüzde 1.8 artması bekleniyordu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)