E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiTÜİK’ten işsizlik verilerinde güncelleme!---

TÜİK’ten işsizlik verilerinde güncelleme!

TÜİK’ten işsizlik verilerinde güncelleme!
19 Şubat 2021 - 12:49 borsagundem.com

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) şeffaflığı artırmak için işsizlik verilerini aylık olarak yayımlamayı planladığı iddia edildi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), yatırımcıların güvenini artırmak için Mart ayından itibaren işsizlik verilerini üç aylık dönemler yerine aylık olarak açıklamaya hazırlanıyor. Yakın dönemde yönetiminde değişikliği yaşanan kurumda Bloomberg haberine göre, kurumun ayrıca işgücü istatistiklerinin hesaplama yöntemini de güncelleyeceğini belirtti.

Kaynaklar, TÜİK’in yeni serileri ve 2014’e kadar geriye dönük aylık verileri ocak dönemine ait işgücü istatistiklerini açıklayacağı 10 Mart’ta yayınlayacağını aktardı.

İzinde olanların Uluslararası Çalışma Örgütü tavsiyelerine uyum gösterecek şekilde üç ayı aşkın süredir çalışmıyor olsalar dahi işsizlik istatistiklerine dahil edilmeyecekleri bilgisini veren kaynaklar, mevsim etkisinden arındırılmış işsizlik oranının da manşet veri olarak öne çıkarılabileceğini ifade etti.

TÜİK, ILO standartlarına uyum göstermek için mart ayında verinin hesaplama yönteminde değişiklik yapılacağını teyit etti.

Söz konusu karar, TÜİK başkanlığına Muhammed Cahit Şirin’in yerine kurumun başkan yardımcılığı görevini yürüten Ahmet Kürşad Dosdoğru’nun vekaleten atanmasının ardından alındı.

TÜİK Başkanı değişti

TÜİK bazı endekslerde hesaplamaları güncelledi

Enflasyon sepeti güncellendi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bika19 Şubat 2021 13:10

    İş aramayan işsizlerin de çalışabilir nüfusa oranı açıklansın. Ev kızı diye bir meslek mi olur!