E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTÜFE Merkez'e 'sıkı duruş' nedeni verdi---

TÜFE Merkez'e 'sıkı duruş' nedeni verdi

TÜFE Merkez'e 'sıkı duruş' nedeni verdi
04 Mayıs 2017 - 11:15 borsagundem.com

Dün açıklanan enflasyon rakamlarını değerlendiren Citigroup, rakamların TMCB'nin sıkı duruşunu sürdürmesi için nedenlerini güçlendirdiğini ifade etti.

Enflasyon (TÜFE), nisan ayında da beklentileri aşarak yüzde 1,31 artış gösterdi. Ekonomistler, yüzde 1,30 artmasını bekliyordu. Yıllık enflasyon yüzde 11,87'ye çıktı.

Dün açıklanan enflasyon rakamlarını değerlendiren Citigroup, TÜFE'nin Nisan ayında yıllık bazda yüzde 11,9 artmasının TCMB'nin sıkı duruşunu sürdürmesi için nedeni güçlendirdiğini savundu.

Kısa vadede enflasyon dinamiklerinde anlamlı bir iyileşme beklemeyen ve kasım ayına kadar enflasyonun çift haneli rakamlarda kalacağını öngören Citigroup, yıl sonu için yüzde 10 civarında enflasyon tahmin ettiğini ve bunun TCMB'nin yüzde 8,5 tahminini kayda değer şekilde üzerinde olduğunu belirtti.

"Zorlu enflasyon görünümü, beklentilerde kayda değer kötüleşmen ve yaratılan kalıcı TL likiditesiyle bir araya gelmiş diğer yapısal zorluklar TCMB için çok az hareket alanı bırakıyor" değerlendirmesini yapan Citigroup, TCMB'nin likidite yartlarını kısa vadede göreceli olarak sıkı tutmasını beklediklerini vurguladı.

Bununla birlikte, ABD iyimserliğinin azalması ve gelişmekte olan piyasa varlıkları için daha yapıcı bir görüşün gelişmekte olmasının desteği ile daha az şahin bir duruş riskini bilincinde olduklarını ifade eden Citi, "Bizim görüşümüze göre bu, TCMB tarafından bu yıl atılan cesaret verici adımların pozitif etkisini gölgeleyebilecek önemli bir risk faktörü oluşturuyor" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)