E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTÜBİTAK'tan yerli aşı açıklaması---

TÜBİTAK'tan yerli aşı açıklaması

TÜBİTAK'tan yerli aşı açıklaması
28 Ocak 2021 - 17:38 borsagundem.com

TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal yerli aşı çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Mandal, "Bu aşılar virüse karşı etkinliği ve güvenilirliği daha yüksek aşılar olacaktır." dedi.

TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal yerli aşı çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri Töreni düzenlendi. TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal, ödül töreninin açılış konuşmasını yaptı.

ETKİNLİĞİ DAHA YÜKSEK AŞILAR

Aşı çalışmaları hakkında bilgi veren Mandal şu açıklamaları yaptı:

"Normal şartlarda uzun yıllar süren aşı ve ilaç çalışmalarında kısa zamanda büyük başarılar elde ettik. Bu aşılar yurt dışında çalışılanların benzeri değil, virüse karşı etkinliği ve güvenilirliği daha yüksek aşılar olacak. İnaktif aşı adayımız dünyadaki diğer inaktif aşılardan daha etkili olacak şekilde geliştirilmiştir. Yine daha gelişmiş ve yeni bir tasarım içeren adenoviral vektör aşımız da ikinci nesil aşı adayıdır. Virüs benzeri parçacık türü aşı adayımız biyoteknolojik açıdan dünyadaki en yenilikçi aşı durumunda. Bu konuda bilim insanlarımıza ve onların gücüne güç katan genç araştırmacılarımıza güvenimiz sonsuz."

ABD ekonomisi 2020'de daraldı

 

15 Türk denizciyi esir alan korsanlarla ilk temas kuruldu

 

Euro Bölgesi'nde tüketici güveni geriledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)