E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıTTO: Petrol piyasasının kontrol etmek için yeni bir birlik oluşturuluyor---

TTO: Petrol piyasasının kontrol etmek için yeni bir birlik oluşturuluyor

TTO: Petrol piyasasının kontrol etmek için yeni bir birlik oluşturuluyor
29 Temmuz 2019 - 10:04 borsagundem.com

Tahran Ticaret Odası/Pedidar: İran, Türkiye, Rusya, Çin ve Hindistan, petrol piyasasının kontrol etmek için yeni bir birlik oluşturuyor

Tahran Ticaret Odası Enerji Komisyonu Başkanı Rıza Pedidar, 'Uluslararası Enerji Ajansı petrol ve dünya ülkelerinin ekonomik  durumu ile ilgili yayınladığı raporda, İran, Türkiye, Rusya, Çin ve Hindistan'ın petrol piyasasının kontrol etmek için yeni bir birlik  oluşturmaya başladıklarını ve dünya petrol piyasasında yeni bir  ekonomik halkanın ortaya çıkmaya başladığını bildirmiştir' diye  konuştu.

IRNA'nın internet sitesinde yer alan habere göre Pedidar, BP'nin 2019 yılı dünya enerji durumu konusundaki verilerine değinerek, 'Bu  verilere göre, fosil yakıtlar dünya enerji tüketiminin yüzde 84.7'lik  payını elinde bulunduruyor. ABD de petrol, doğalgaz ve kömür  üretiminde dünyanın bir numarasıdır' değerlendirmesinde bulundu.

Çin'in de petrol üreten en iyi 5 ülkeden biri olarak adından söz  ettirdiğini açıklayan Tahran Ticaret Odası Enerji Komisyonu Başkanı Pedidar, 'ABD de 2019 yılında en büyük doğalgaz üreticisi konumuna  gelmiştir. Kanada, Çin ve Norveç ise enerji üretiminde dünyanın en iyi
10 ülkesinden biri olarak kendine yer bulmuştur' diye belirtti. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Dualitör29 Temmuz 2019 10:23

    Keşke ve hatta inşaAllah. Giren çıkan ABD ye olur ve işte o zaman her şey çok güzel olur çooookkkkk...

  • :))29 Temmuz 2019 10:21

    Bize uymayın benzinli aracınıza binemezsin sonra : ))

  • Dd29 Temmuz 2019 12:47

    sanane kardeşim para benim...dünyanın heryerinde istediğim ülkede iner binerim... istedime biner inerim..sanamı soracam  :)) çokmeraklısan siyasilerine sor 10 lrce otomobille ne diye gezer dururlar paralı yollardan bedava geçe geçe. çakarları açıpda.. bunları soramayan, yalakalaşmış toplumun bireyisin sen anca :D kodamanları alkışlarsın gösrünler beni 11 kırık ekmek girer cebime diye. vatandala gelincede ben ezik durumdayım, çıkamıyorum eziklikden, herkez ezik olsun benım sevidemde diye frenlersin... sizin gibilerin son kullanma talimatı doldu .... güle güle :))

  • Dd29 Temmuz 2019 11:46

    Senin araç bin en çok mu önem li?.  Bisiklet bin.