E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTTB’den kapsamlı aşı öneri şeması---

TTB’den kapsamlı aşı öneri şeması

TTB’den kapsamlı aşı öneri şeması
31 Aralık 2021 - 15:11 borsagundem.com

Türk Tabipler Birliği (TTB) Pandemi Çalışma Grubu tüm dünyada baskın varyant olmaya başlayan omikron varyantı sonrası için aşı öneri şeması hazırladı. Aşı şemasında aşılı, aşısız, eksik aşılı, hastalık geçirmiş herkesi ilgilendiren öneriler yer aldı.

TTB'nin hazırladığı  aşı şemasında özellikle 65 yaş üstü ve kronik hastalığı bulunan kişiler için koruyuculuğu daha yüksek olduğundan mRNA aşılarını (ülkemizde BioNTech) ilk seçenek olarak önerdi.

TTB, Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) onayladığı aşı seçeneklerinin arttırılmasını istedi.

SİNOVAC VE TURKOVAC SEÇENEKLERDE YOK

Covid-19 hastalığı geçirenler, daha önce aşı olanlar ile hiç aşı olmayanlar için detaylı hazırlanan aşı öneri şemasında, omicron varyantı sonrasında bilimsel verisi bulunan aşılara yer verildiği belirtildi. Bu nedenle şemada Sinovac ile Turkovac aşılarına yer verilmedi.

TURKOVAC İLE İLGİLİ  BİLİMSEL VERİLER AÇIKLANMADI

Sağlık Bakanlığının, TTB ve konuyla ilgili uzmanlık derneklerinin tüm ısrarlarına rağmen, Türkiye'de üretilen ve acil kullanım onayı verilen Turkovac'ın, “güvenli” ve “etkili” olduğu ile ilgili bilimsel verileri açıklamaması nedeniyle aşı tablosunda yer almadı.

TTB, hafta içinde Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü'ne bir yazı göndererek “Bilimsel çalışma sonuçları yayımlanmayan ve bilimsel ortamlarda tartışılmamış bir aşının güvenli ve etkili sayıldığına dair bakanlık açıklamaları, ne yazık ki var olan aşı tereddüdünü daha da artıracaktır” ifadelerini kullanmıştı.

'Aşı sayesinde Omikron'u nezle gibi atlatabilirsiniz'

 

Omikron'u etkisiz hale getiriyor: Aşı ve tedavileri değiştirebilir!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • VATANDAS31 Aralık 2021 15:26

    pagan tuccar moronlar soykirim asisi ile oldurduklerinden bahsetsinler artik...ne sattigini neye yemin ettigini bilmeyen ama herkese masal anlatan papagan suruleri...