E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTSPB’nin yeni başkanı İbrahim Öztop oldu!---

TSPB’nin yeni başkanı İbrahim Öztop oldu!

TSPB’nin yeni başkanı İbrahim Öztop oldu!
10 Eylül 2021 - 17:40 borsagundem.com

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği’nin (TSPB) yeni dönem başkanı Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası Genel Müdürü İbrahim Öztop oldu.

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği’nin yeni başkanı, İbrahim Öztop oldu. TSPB Yönetim Kurulu’nun, 10 Eylül 2021 tarihinde gerçekleştirdiği yönetim kurulu toplantısında Tevfik Eraslan’ın görevinden ayrılması nedeniyle boşalan TSPB Başkanlığı’na, Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi ve TSPB Yönetim Kurulu Başkan Vekili olan İbrahim Öztop seçildi. TSPB yönetim kurulu toplantısında Birlik Başkan Vekilliğine ise Mustafa Selim Yazıcı getirildi.

“Piyasalara olan ilgi tarihi fırsatlar sunuyor”

Yeni dönem Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği Başkanlığını yürütecek olan İbrahim Öztop yaptığı değerlendirmede, son dönemde hem talep, hem de arz tarafında sermaye piyasalarına olan ilginin büyüdüğüne dikkat çekti. Öztop, TSPB olarak sermaye piyasalarına olan ilginin artarak devam etmesi, piyasanın sürdürülebilir bir anlayışla büyümesi ve derinleşmesi için çalışmalarına etkin bir şekilde devam edeceklerini ifade etti.

Öztop,

“Pandemi sürecinde Türkiye sermaye piyasalarına olan yerli yatırımcı ilgisi büyük oranda yükseldi. Yatırımcının güçlenen ilgisiyle birlikte 2021 yılında şirketler halka arza yoğun ilgi gösterdi. Sermaye piyasaları, yılbaşından bugüne kadar 35 şirkete halka arz yoluyla 15 milyar TL kaynak sağladı. Sermaye Piyasası Kurulu’na yapılan başvurular ve şirketlerin hazırlık çalışmaları, yılın geri kalanında da halka arzların artarak devam edeceğini gösteriyor. Yatırımcıların yanı sıra, şirketlerin de sermaye piyasalarına olan ilgisini tarihi bir fırsat olarak değerlendiriyoruz. Birlik olarak bu fırsatın sektörde doğru bir şekilde değerlendirilmesi ve ülkemizin orta uzun vadeli hedeflerinin gerçekleştirebilmesi için yol gösterici olacağına inandığımız çalışmalarımızı etkin bir şekilde sürdürmeye devam edeceğiz”

dedi.

Bakanlıktan '15 Temmuz sonrasında yapılan ödemelere" ilişkin açıklama

 

AB, Rusya'ya uyguladığı yaptırımları 6 ay uzattı

 

Türkiye'den İran'a kaçırılan uçak için yetkili şirketin ruhsatı iptal etildi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)