E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTSPB: Tedbirlerin bu yıl alınacağını bekliyoruz---

TSPB: Tedbirlerin bu yıl alınacağını bekliyoruz

TSPB: Tedbirlerin bu yıl alınacağını bekliyoruz
14 Ocak 2019 - 10:30 borsagundem.com

TSPB Başkanı Topaç: Sermaye piyasasının gelişiminin önünü açacak tedbirlerin 2019 yılında alınacağını bekliyoruz

TSPB'nin aylık yayınladığı "Sermaye Piyasasında Gündem" dergisinde açıklamalarda bulunan Topaç, "Çalışmalarımızın ışığında ortaya konan yol haritasının, 2019 yılı içinde hayata geçirebileceğimizi umuyor ve güzel gelişmeler olmasını diliyoruz. Hükümetimiz de finansal alanda yeniden yapılandırma planladığını açıklamıştı. Sermaye piyasanın gelişimin önünü açacak tedbirlerin 2019 yılında alınacağını bekliyoruz." şeklinde görüş belirtti. Topaç şunları söyledi:

"Bu yıl sermaye piyasasına yönelik farkındalığı arttırmak ve hem yurtiçinde hem de yurtdışında Türkiye sermaye piyasalarını tanıtmak için farklı kitlelere yönelik projelerimiz bulunuyor.
2019 yılı içinde gerçekleştirmeyi planladığımız ilk projemiz “Serathonin Sermaye Piyasası Maratonu” isimli hackathon yarışması olacak. Projemiz gençlerin, fintek şirketlerinin ve yatırımlarının sermaye piyasası kurum ve ürünleri hakkında da farkındalıklarını artırmak ve bu alanlara da yönelmelerini sağlamak olacak. Borsa İstanbul grubunun işbirliği ve 12 kurumun desteği ile Nisan ayı içinde projemizi gerçekleştirmeyi planlıyoruz.Programı kapsamında onaylanarak hibe alınan ve Habitat Derneği tarafından yürütülecek olan İstanbul Blockchain Okulu Projesi’nin de ortakları arasında yer alıyoruz. Bu proje ile Türkiye’de Blockchain teknolojileri alanında farkındalık yaratmak, Türkçe bilgi kaynağı ve eğitim modülleri geliştirmek, gençlerin yetkinliğini arttırmak ve ortaya çıkabilecek yenilikçi fikirleri desteklemek amaçlanıyor.

2019 yılında uluslararası alanda etkinliğimizi ve işbirliklerimizi arttırma fırsatı yakalayacağız. Türkiye sermaye piyasasını ve kurumlarını tanıtımına olanak sağlayacak olan Asya Menkul Kıymetler
Forumu Genel Kurulu’na Türkiye olarak ev sahipliği yapacağız. Ayrıca, yine yurtdışında çeşitli ülkelerde sermaye piyasası kurumlarını tanımak ve Türkiye ile yurtdışı sermaye piyasaları arasındaki işbirliği çalışmalarına katkıda bulunmak amacıyla çeşitli ülkelerde Türk sermaye piyasaları tanıtım günleri etkinliklerini düzenleyeceğiz."

Bu yeni projelerimiz dışında, finansal okuryazarlık çalışmaları kapsamında 2011 yılından bugüne kadar düzenlenen 150 üniversite etkinliğinde yaklaşık 41.000 öğrenciye ulaştık. Aynı zamanda gençlere ParamveBen markamız ile de sosyal medya üzerinden ulaşmaya çalışıyoruz. Ayrıca, IV. Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi, IV. Sermaye Piyasaları Ödül Töreni, II. Antalya Ortak Akıl Toplantısı, VI. Kısa Film Yarışması, Sanayi ve Ticaret Odalarına Yönelik B2B Organizasyonu, Dünya Yatırımcı Haftası etkinliği gibi projelerimizi de 2019 yılında gerçekleştirmeye devam edeceğiz."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)