E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTSPB Başkanı İlhami Koç'dan vergi değerlendirmesi---

TSPB Başkanı İlhami Koç'dan vergi değerlendirmesi

TSPB Başkanı İlhami Koç'dan vergi değerlendirmesi
04 Kasım 2014 - 12:09 borsagundem.com

TSPB Başkanı Koç: Vergi politikalarına ilişkin önerilerimizi yıl sonuna kadar sonuçlandırmayı hedefliyoruz

TSPB Başkanı İlhami Koç, Sermaye Piyasasında Gündem’in Kasım sayısında sermaye piyasalarının vergisel sorunlarını ve çözüm önerilerini içeren yeni Birlik raporunu değerlendirdi. 
   
TSPB Başkanı İlhami Koç, Sermaye Piyasasında Gündem dergisinde sermaye piyasalarının gelişmesinde en önemli faktörlerden biri olan vergi politikalarına ilişkin Birlik tarafından hazırlanan ve Gelir Politikaları Genel Müdürlüğüne sunulan yeni raporu değerlendirdi. Başkan, ”Vergi politikaları piyasalarımızın gelişmesinde en önemli faktörlerin başında geliyor. Birlik olarak, üyelerimizin görüş ve önerilerini dikkate alarak, “Sermaye Piyasalarımızın Vergisel Sorunları ve Çözüm Önerileri Raporumuzu” hazırladık. Raporumuzda yer alan her bir konuda alt çalışma grupları oluşturulacak ve bu çalışma grupları Maliye Bakanlığı içerisinde ilgili kişilerle doğrudan toplantılar yapacak. Bu yöntemle, bütün önerilerimizi yılsonuna kadar sonuçlandırmayı hedefliyoruz” dedi.
   
TSPB Başkanı, ayrıca, vergi politikalarının uzun vadeli yatırım araçlarını teşvik edici olmasını, yeni yatırım ürünlerinin yaratılmasına destek edici bir ortamın desteklenmesini, aynı dayanak varlığa dayalı yatırım araçlarında aynı vergi esaslarının uygulanmasını ve uluslararası finans merkezi olma hedefine odaklanılması gerektiğini özellikle vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)