E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTSK'nın Fırtına'ları testi geçti---

TSK'nın Fırtına'ları testi geçti

TSK'nın Fırtına'ları testi geçti
10 Mart 2018 - 16:22 borsagundem.com

Yerli olarak üretilen ve katıldığı operasyonlarda büyük başarı sağlayan T-155 Fırtına obüslerinin ikinci nesli olan FIRTINA-2'lerin kalifikasyon testleri başarıyla tamamlandı

TSK'nın en önemli ateş güçleri arasında yer alan ve terör örgütlerine karşı hem yurtiçi hem de sınırdışı operasyonlarda aktif olarak kullanılan T-155 Fırtına Obüslerinin 2. versiyonlarının üretilmesi için çalışmalar hızla devam ediyor. Bu kapsamda yapılan kalifikasyon testlerinin başarıyla sonuçlandığı bildirildi. 
 
YENİ NESİL FIRTINA OBÜSLERİNİN MENZİLİ 40 KM

Katıldığı operasyonlarda büyük başarı sağlayan Fırtına Obüsler Türk mühendislerince geliştirilen, yüksek ve alçaktan mermi atabilen kısa namlulu bu toplar, otomatik atış kontrol ve mermi doldurma sistemlerine sahip. Fırtına obüsünün en önemli özelliğini farklı namlu açılarından art arda yaptığı 3 atışı hedefe aynı anda ulaştırabilmesi oluşturuyor. Bu özellik Fırtına obüsüne 3 obüsün atış gücünü tek başına karşılayabilme imkanı sağlıyor.
 
Fırtına Obüsleri yeni modelinin üretimi konusunda Sakarya’nın Arifiye ilçesindeki 1’inci Ana Bakım Merkezi Komutanlığı’nda çalışmalar sürüyor.
 
Fırtına ve Fırtına 2 arasındaki sistem farkı
Elektrik tahrikli kule
SARP UKSS  (Uzaktan Komutalı Stabilize Silah Sistemi)
Yeni nesil Atış Kontrol Sistemi
Klima Kabiliyet farkı
Daha kısa surede atış yeteneği

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • : ))11 Mart 2018 11:32

    Derlerdiya şimşek bir kere düştüğü/çaktığı yere bir daha düşmez/çakmaz.... Bu tabuları kıran bir teknoloji.. Bu fırtına ...1 atış...2 atış...3 atışşş yapıyor... öyle teknolojisi ve ayarlaması varki.... aynı anda tek GÜMMMM ile hedefe iniyor :D ... şöyle düşün bir konvoy var... 3 obüz aynı anda atış yapıyor 3*3 = 9 mermi aynı anda konvoyun başı..sonu.ortası.. sağı..solu istenen hedefe gümmmm :D bunu uçaklarla yapan ülkeler var. Büyük kara gücü unsuru bu. bildiğim kadarı ile uydu vb. bilgiler olmadna kendi sistemleri ile kordinat saptaması yapıyor özel yazılımda mevcut.

  • demirkan 10 Mart 2018 16:32

    BİRDE CANLI CANLI TERÖRİST LERİN ÜZERİNDE DENE BAKEM KOÇUM. YER GÖK İNLESİN.