E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTSK'dan ATAK helikopter açıklaması---

TSK'dan ATAK helikopter açıklaması

TSK'dan ATAK helikopter açıklaması
10 Şubat 2018 - 19:46 borsagundem.com

Genelkurmay Başkanlığınca, Afrin'de devam eden operasyonlar sırasında ATAK tipi bir helikopterin kırıma uğradığı, helikopterde bulunan iki askerin şehit olduğu bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin'de devam eden operasyonlar sırasında, saat 13.00 sularında, ATAK tipi bir helikopterin kırıma uğradığı belirtildi.

Helikopterde bulunan iki askerin şehit olduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Olayla ilgili teknik heyet tarafından inceleme başlatılmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır dileriz."

Sınırın sıfır noktasında hava hareketliliği yaşanıyor

Afrin bölgesinde görev uçuşu yapan ATAK helikopterin kırıma uğramasının ardından, sınırın sıfır noktasında hava hareketliliği yaşanıyor.

TSK tarafından hudutlar ile bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak, Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ mensuplarını etkisiz hale getirmek, bölge halkını terör örgütü üyelerinin baskı ve zulmünden kurtarmak amacıyla 20 Ocak'ta başlatılan Zeytin Dalı Harekatı devam ediyor.

Bölgede görev yapan ATAK helikopterinin kırıma uğramasının ardından, Kırıkhan ve Hassa ilçelerinin Suriye sınırı noktasında hareketlilik yaşandı.

Savaş uçağı ve çok sayıda askeri helikopterin bölgede uçuş yaptığı görülüyor.

Erdoğan açıklamıştı

Afrin'de düşürülen helikopterimiz ile ilgili ilk açıklamayı Cumhurbaşkanı Erdoğan yapmıştı. Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatında başarıyla tamamlanacağını söyledi.

Başbakan Yıldırım: 2 askerimiz şehit

Başbakan Binali Yıldırım, "Afrin bölgesinde görev uçuşu yapan iki ATAK helikopterimizden biri maalesef düştü. İki kahraman Silahlı Kuvvetler mensubumuz şehit oldu" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bir yorum daha 11 Şubat 2018 03:56

    Bu helikoptere önden atarlı topu olsun ama bir de yanlarda ve arkada da topları bulunması lazım.Aslında Helikoptere 360 derece koruma sağlıyacak şekilde raylar üzerine yerleştirilmiş her tarafa atış yapabilecek bir top yerleştirilmelidir.Bu toplar düğmeyle kumanda edilerek her pozisyona gelebilecek şekilde helikopterin her tarafına yerleştirilen kızaklarla hareket edecek şekilde olmalıdır.Pilotun kaskından kontrollü olmalıdır.Bence yeni savaş helikopterlerinin tasarımı kör noktaların görülüp o noktaları ortadan kaldıracak şekilde olmalıdır.

  • bir yorum11 Şubat 2018 03:49

    Bu savaş helikopterlerine havada patlayan çok yüksek ısı yayan önleme kapsülü üretilip dört yanına yerleştirilmelidir.Zaten omuzdan atılan füzelerin nereden geldiğinin tespiti yapmak kolay.O füzeler ısıya duyarlı füzelerdir.Zaten ısıya duyarlı olmasa helikopteri vurması zordur.Bu önleme kapsülü uzaktan kumanda ile füzeye kilitlenip füzenin ısı yayan arka bölgesine adeta yapışıp çok yüksek ısı yayarak imha etme yeteneğine sahip olmalıdır.Böyle buna benzer projeler geliştirilmelidir.Yoksa uçaklarımızı helikopterlerimizi keklik gibi avlarlar.Şehit ailelerin başı sağolsun.

  • ??11 Şubat 2018 11:02

    o dediklerin zaten var ? ilgili helikopter kayıtlarına bakarksan 2 atak 1 mil mesafe ile bir birini takip ediyor. öndeki sorun yok. arkadan gelen atak kağıt parçası gibi birden yaprak misali düşüşe geçiyor. o sırada roket, havada patlama yok. düştükten sonra ilk atak koruma ve etraf güvenliği için düşen helikopter emniyetini sağlamaya gidiyor. giderken ısı ve roket saldırılarına karşı gerekli tedbir atışları yapıyor . anti roket koruma sistemi diyim özetle. yani var olan şeyler o dediklerin.

  • Keklik10 Şubat 2018 21:28

    Keşke Esad ı devirmek uğruna suriyenin kan golüne dönmesine göz yummasaydik

  • Sdk 10 Şubat 2018 20:41

    İncirlik üssü kapatılmalı veya amerika atılmalı resmen düşmana teröriste silah taşıma üssü