E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTSK'da istifa depremi---

TSK'da istifa depremi

TSK'da istifa depremi
29 Temmuz 2013 - 11:53 borsagundem.com

Hava Kuvvetleri'nde üç komutanın istifa ettiği iddia ediliyor

Yüksek Askeri Şura’nın 1-4 Ağustos ayındaki toplantısı öncesinde Hava Kuvvetleri Komutanlığı istifa iddiası ile sarsıldı. Kurmay Başkanı Korgeneral Nezih Damcı ile Hava Eğitim Komutanı Tümgeneral Atilla Öztürk’ün istifa ettikleri öne sürülüyor. Hava Teknik Okullar Komutanı Tümgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu’nun da istifacı generaller arasında olduğu belirtiliyor. Her üç istifanın durdurulması için Genelkurmay Başkanlığı’nın devreye girdiği bildirildi.
2013 yılı başından bugüne kadar Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan 123’ü pilot olmak üzere 170’e yakın subayın istifa ettiği bildirildi. Askeri kaynaklar, “Maaş yetersizliği, ailevi nedenler ya da diğer mazaretler nedeniyle ayrılmak isteyen personelin bu talepleri her yılın Ocak ayından itibaren alınmaya başlanır. Zorunlu hizmetlerini tamamlayan pilotların büyük çoğunluğu da ekonomik nedenlerden dolayı özel havayollarını tercih ediyor” değerlendirmesini yaptı.
Hava Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Korgeneral Nezih Damcı’nın Uludere’de 35 sivil vatandaşın yaşamını yitirdiği olay sırasında gündeme gelmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kaşif29 Temmuz 2013 19:11

    ne var gençlik alasını uçurur.....3 ayda pilot olurum o kapasiteye sahibim..bilgisayarda gerçek boing ucuruyorum

  • m. kara 29 Temmuz 2013 16:26

    TSK ya çağın gereklerine göre kendini yenilemiş bir kurum olacak yada tarihin sayfalarında yeniceri ocakları gibi kaybolmaya mahkum olacak. TSK yıllardır kendi işinin haricinde her şeye burnunu soktu. biraz kendi içinde revizyona gitsin. herşey iki dudak arası yönetim değildir.

  • komik haber29 Temmuz 2013 15:08

    artık bunlar ülkede çok önemli haber niteliği taşımıyor ekonomiye etkisi sıfır

  • tpk29 Temmuz 2013 14:36

    Okul müdürü olarak imamları atıyorlar.uçaklarıda imamlar uçursun.

  • islam29 Temmuz 2013 14:08

    istenmeyen beklenmeyen istifalarsa onların da bir şuçu bulunur ve maalesef...

  • mehmet29 Temmuz 2013 13:23

    mesele vatansa para teferruattır sorun paraysa abd ordusunda görev yapsıniar bu komutanlar vatan sevgisinin paranının önünde oldugunu bilerek girdiler türk ordusuna

  • Borsacı29 Temmuz 2013 13:17

    THY ve Türk Hava Kurumu sivil pilot okulu kurdu. Bu yüzden ileride askerden pilot olma avantajı azalabilir. Şimdiden zorunlu süreyi dolduran pilotlar istifa ediyor olabilir. Jandarma ve Kara kuvvetlerinde istifa haberleri daha az oluyor. Olayın ekonomik yönü ve hava kuvvetlerine yansıması olarak görüyorum. Pilotluk özel bir meslek olduğu için ücretin yüksek olması normal. Çok pahalı bir sektörde kritik iş yapıyorlar. Öte yandan pilotsuz sivil uçaklar için denemeler başlamış durumda. 10 yıl sonra metro tranlerinde olduğu gibi pilotsuz en azında zorunlu olmadıkça pilotun müdahil olmadığı uçuşlar başlar. Eskiden felaket filmlerinde çocuklar 747'yi indirirlerdi zaten.

  • BAKİSADİ29 Temmuz 2013 12:28

    Sayın Komutanlar nerdeyse doğup büyüdüğünüz TSK.nın size ihtiyacı var. Yok öyle kurumunu yarıyolda bırakmak, bırakıp kaçmak. Şerefli bir TÜRK ASKERİNE bu davranış yakışmaz.

  • tv29 Temmuz 2013 12:19

    neyapalım yerine koyacak adammıyok atasınlar alttan gelenleri nedepreminden bahsediyorsunuz

  • mehmet29 Temmuz 2013 12:04

    tsk dan hükümete komutan ayarı mı yapılıyor acaba bu tür dayatmalarla sorun çözülemeyecegi aynı zamanda komutanların her zorluklara karşı vatan sevgisinin önünde olacagını istifalarını geri çekeceklerdir