E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTSKB, "BIST Sürdürülebilirlik Endeksi"nde ---

TSKB, "BIST Sürdürülebilirlik Endeksi"nde

TSKB, BIST Sürdürülebilirlik Endeksinde
24 Ekim 2015 - 15:16 borsagundem.com

TSKB, "BIST Sürdürülebilirlik Endeksi"nde yerini aldı

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), Borsa İstanbul tarafından oluşturulan "BIST Sürdürülebilirlik Endeksi"nde yerini aldı.

TSKB'nin açıklamasına göre, sürdürülebilirliği yönetim stratejilerinden kredilendirme faaliyetlerine kadar tüm iş modeline dahil eden banka, BIST Sürdürülebilirlik Endeksi'ne dahil oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TSKB Genel Müdür Yardımcısı Çiğdem İçel, kurdukları sürdürülebilirlik modeliyle ekonomik, çevresel ve sosyal faktörleri tüm bankacılık süreçlerine ve karar mekanizmalarına entegre ettiklerini belirtti.

Bu sayede ekonomik risklerin yanı sıra çevresel ve sosyal riskleri de etkin şekilde yönetebildiklerini kaydeden İçel, diğer yandan finansman olanaklarını ve sahip oldukları deneyimleri geleceğin korunmasında sorumluluk alan yatırımcıların hizmetine sunduklarına dikkati çekti.

İçel, Türkiye'nin yenilenebilir enerji gücü, üretimde kaynak ve enerji verimliliğine sağladıkları katkının, kredi portföylerinin yarısını aştığına işaret ederek, "BIST Sürdürülebilirlik Endeksi'nde yer almak, sorumlu bankacılık anlayışıyla ülkemizin sürdürülebilir kalkınmasına destek olma yönünde doğru yolda ilerlediğimizi teyit ediyor ve bize bu alanda daha iyisine ulaşmak yönünde kuvvet veriyor" ifadelerini kullandı.

BIST Sürdürülebilirlik Endeksi, sürdürülebilirlik konusundaki anlayış, bilgi ve uygulamalarının artması ve mevcut uygulamaların takdir edilmesi amacıyla geçen yıl hayata geçirildi.

Söz konusu endekste şirketler çevre, biyoçeşitlilik, iklim değişikliği, insan hakları, yönetim kurulu yapısı, rüşvetle mücadele, iş sağlığı ve güvenliği kriterlerine göre değerlemeye tabi tutuluyor.

Şirketlerin değerlendirmesi ise Londra Merkezli Ethical Investment Research Services Limited (EIRIS) isimli bağımsız bir araştırma şirketiyle iş birliği içinde yapılıyor. 

Bu değerleme çalışmaları sonucunda belirlenen şirketler 2 Kasım 2015 tarihinden itibaren endekste yer alacak. A.A

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)