E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTSK Esed rejiminin Neyrab askeri havaalanını kullanılamaz hale getirdi---

TSK Esed rejiminin Neyrab askeri havaalanını kullanılamaz hale getirdi

TSK Esed rejiminin Neyrab askeri havaalanını kullanılamaz hale getirdi
01 Mart 2020 - 18:09 borsagundem.com

Esed rejiminin Halep’teki Neyrab askeri havaalanı, TSK tarafından hedef alınmasının ardından kullanılamaz hale geldi.

Beşşar Esed rejiminin saldırılarına karşılık veren Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), rejimin Halep’teki askeri havaalanını kullanılamaz hale getirdi.

Halep kent merkezinin dış kesimlerindeki Neyrab askeri havaalanı, Esed rejiminin İdlib’deki TSK unsurlarına ve sivillere yönelik saldırılarda sıkça kullandığı üslerden biri olarak biliniyordu.

TSK’nin dün SİHA’lar ve ateş destek vasıtalarıyla yaptığı vuruşların ardından Neyrab askeri havaalanı ağır hasar alarak kullanılamaz hale geldi. 

Rejim ordusu, önceki gün TSK tarafından hedef alınan Halep’in doğusundaki Kuveyras askeri havaalanındaki hava araçları ve ekipmanlarını Neyrab’a nakletmişti. 

Yerel kaynaklar, Neyrab askeri havaalanının kullanılamaz hale gelmesiyle rejimin hareket alanının biraz daha kısıtlandığını belirtti.

Ilımlı muhalifler, İdlib'de 9 köyü rejim güçlerinden geri aldı

Ilımlı muhalifler, İdlib'in güneyinde ve Hama kırsalında Esed rejimi ve destekçilerinin ele geçirdiği bölgelere yönelik ağır silahlarla operasyon başlattı.

Rejim hedeflerine yönelik TSK’nın obüs atışlarıyla karadan ilerlemeye başlayan askeri muhalifler, rejime ait altı tank, üç 14,5 mm'lik top, üç antitank rampası, bir 23 mm top, 2 askeri araç, 12 pikabı imha etti, en az 46 rejim milisini etkisiz hale getirdi.

Dünden bu yana askeri muhalifler Esed rejimi ve destekçilerinden, Hama kırsalındaki Ankavi, Kahira, Manara ve Tel zecren ile Idlib güneyindeki Hallube, Kukfin, Kefer avid, Sfuhen ve Fattere köylerini ele geçirdi.

Esed rejimi ordusu ve İran destekli yabancı terörist gruplardan oluşan rejim güçleri ile askeri muhalifler arasındaki şiddetli çatışmalar sürüyor.

Türkiye 2 rejim uçağını düşürdü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vatandas01 Mart 2020 21:34

    Esad ve iran mezhepsel bir ayrıştırma içerinde.inanın bizdede chp.lanet olsun bu partiyi yöneten ve bunu bile bile sırf rte düşmanlıgı yüzünden bunlara oy verenlere....gidin dsp ye verin ama chp ye vermeyin bu parti esir alınmış ve ipleri yurt dışından idare ediliyor.

  • Mert01 Mart 2020 22:33

    He ya 18 yıldır chp yönetiyor

  • Ali01 Mart 2020 20:29

    Müslümanları birbirine kırdırmayı başardılar. İsrail in abd ve rusya nın gözü aydın bununda en büyük sebebi İran ve Suudi Arabistan ın uşaklık politisı oldu. Esad iktidarının peşinde kukla oldu.. Allah askerlerimizi muzaffer eylesin..

  • Kerim02 Mart 2020 05:43

    Huseyin suriye topraklarini kendi vatandasina karsi mi savunuyor...yillarca pkk yi beslediler hala ysnyana kol kolalar

  • Huseyin01 Mart 2020 21:16

    Suriye topraklarını savun masınmı.

  • Anadolu 01 Mart 2020 20:24

    Perde arkasındaki katillerin, kurduğu tezgâhin ortasında durum, komşu ile savaşma noktasına kadar geldiyse planlanmış senaryo yolunda demektir...Büyük resmin içinde kaybolan Ahmetler Mehmetler.....

  • yorum01 Mart 2020 20:17

    yetmez dahası lazım 36 şehidime yetmez

  • Cego 01 Mart 2020 19:05

    Ulan Ahmet istersen sen git

  • AHMET ÖZBİR01 Mart 2020 22:21

    EYVALLAH Nedim kardaş. Eline sağlık.

  • Nedim01 Mart 2020 19:54

    Sana ne ulan pvgo.  Sen ve senin gibi itler bu ülkede yaşamayı hak etmiyor.  O garip mülteciler  senden 100 kat daha insan!  Sen ise insan görünümlü sığırsın

  • AHMET ÖZBİR01 Mart 2020 18:21

    ASLANLAR, yiğitler vurun, yakın, bir tane havaalanı bırakmayın, hava savunma sistemlerini, uçaklarını imha edin. İSLÂM DÜŞMANI ESED'İ ÖLDÜRÜN, BİZE BU MÜJDEYİ VERİN!..

  • drirk01 Mart 2020 18:20

    Rusların, Suriye'deki hava ve deniz üslerine ne zaman vuracağız 33 Türk askerini şehit eden Rusların cezasını kesmeyecek miyiz ?

  • ----------- ??????????-------------01 Mart 2020 18:17

    hükümet iblit de basırılı oldukca suriye hükümetinden çok bizim muhalefet daha çok panikledi dün hem de ekip halinde nedendir acep.

  • Mehmet01 Mart 2020 18:50

    Chp dün diyordu bu suriyeliler neden geldi şimdi gidiyorlar diyor ki bu insanlara yazık değil mi bu sınırda bu haldeler diyor. Yazıklar olsun