E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTSK, Ceren Özdemir'in katili hakkında 15 yıl önce rapor hazırlamış---

TSK, Ceren Özdemir'in katili hakkında 15 yıl önce rapor hazırlamış

TSK, Ceren Özdemir'in katili hakkında 15 yıl önce rapor hazırlamış
08 Aralık 2019 - 11:55 borsagundem.com

TSK'nın Ceren Özdemir'in katili Özgür Arduç hakkında 15 yıl önce rapor hazırladığı ve raporda Arduç hakkında "Saldırgan, suça meyilli" ifadeleri yer aldığı ortaya çıktı

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Ceren Özdemir'in katil zanlısı Özgür Arduç hakkında 15 yıl önce rapor hazırladığı ortaya çıktı. İki kez cezaevinden kaçan Arduç için hazırlanan raporda, “Mizacı kızgın, saldırgan, suça meyilli” ifadeleri kullanıldı.

Askerden de firar etmiş

20 yaşındaki balerin Ceren Özdemir'in Ordu'daki evinin önünde bıçaklayarak öldüren Özgür Arduç, 9 Mart ve 5 Nisan 2005 tarihlerinde askerlikten firar etti. Ardından 21-22 Mayıs 2005’te de askeri cezaevinde isyana kalkıştı. Bu gelişme üzerine, askerliğe elverişli olup olmadığının belirlenmesi için 15-16 Haziran 2005’te Sarıkamış Askeri Hastanesi Psikiyatri Kliniği’ne yatırıldı.

Hürriyet'ten İsmail Saymaz'ın haberine göre, ruhsal muayenesinde “Mizacı kızgın ve sosyabilitesi güven telkin etmiyor” denilen Özgür Arduç için “Çocukluğundan beri otoriteyle problemlerinin olduğu, impulsivite (davranışlarına bir limit koyamayan), saldırganlık, askerliğin gereklerini yerine getirmediği, suç işlemeye meyilli olduğu anlaşılmaktadır” teşhisi yapıldı.

Ceren’in katili Özgür Arduç´un babası Hüseyin Arduç´un da yıllar önce cinayet işlediği ortaya çıktı. Hüseyin Arduç, 1989 yılında Amasya´da kayınvalidesi ile bir kişiyi öldürdü. Cezaevinden çıktıktan sonra ise ismi öğrenilmeyen bir akrabasınca öldürüldü.

O dönem 5 yaşında olan Özgür Arduç akrabaları tarafından yetimhaneye verildi.

Türkiye'nin utanç haritası

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Atakan08 Aralık 2019 22:20

    Kurum müdürleri görevlerini tam yapmıyor yok çoluğu çocuğu var hikayeleri yok idare edin ölenin çoluğu çocuğu yokmu mesai sırasında boğazı bıçakla kesilen polis olayı da aynı sağlıklı görev yapamaz raporu olan bir katilin çalışmasına izin vermek nasıl izah edilir Allah aklımızı korusun ama toplum için tehlike ise bir iğne ile uyutup gereğini yapmak gerekir 82 milyon olmazda 81.5 milyon olur sapıkları canileri suç örgütü üyelerini teröristleri asacaksın başka bi ceza yetmez kesmez yürekler soğumaz

  • Atakan 08 Aralık 2019 22:09

    2000 yıllarının başında 170 küsur sabıkası olan biri dışarıda serbestçe dolaşırken esnafın birinden haraç istemiş esnafda sonunda bu pisliği silahla gebertti ve adalet bu vatandaşa 19 yıl hapis cezası verdi 170 den fazla sabıkası olan suçlu nasıl dışarıda olur ama oluyor işte 2.si adalet bu esnafı ödüllendireceğine 19 yıl ceza veriyor nefsi müdaffaya sokup neden serbest bırakmıyor ortaçağdaki gibi tedavi edilemeyecek ve saldırgan olanları ölene kadar tecrit etmek en doğrusu

  • H.hosgüler 08 Aralık 2019 19:56

    Ak partiden sogudum niçin biliyomusunuz Bu sapkın lırlar bu dönemde yükseldi ama Kadın cinayeti çocuk istismarı bunların altındaki Nedenleri benim araştıracak halim yok ikdidar çok acil mühebbetdemiyorum ömür boyu ona ölen insanın bile vergisiyle bakmış oluyosunuz idam kısmi idam sadece bu suçlara olsun bak hangi korkak sokakta benim kızıma kardeşime sataşacak hadi varmısınız Allahrızası için hükümete sesleniyorum Hani bahçeli ikidebir idam diyen adam nolduda hiç konuşmuyo dimiya oda bitti allah sizi buna sustugunuz muhletçe onların aynısını size çektirir unutmayalım ....

  • HÜLYA ÇİFTCİ08 Aralık 2019 19:55

    bu ölümlerin tek sorumlusu var o da milletvekilleridir.sözüm ona.demokratlarmış idam çağ dışı imiş.bakın bakalım sizlerin başına geldiğinde ne yapacaksınız.eğer ülkemizde bunları yapanları idam etin bakalım ne kan davası nede bir daha böyle işleri yapanlar oluyormu.bakın göreceksiniz.bu adam hastaneden deli raporu alacak veya yine hasipten çıkacak veya af alarak 3 sene sonra hapisten çıkıp en az bu sefer 5 -10 kişiyi yine öldürecektir.ülkemizde adalet sistemi bozuk malesef.çoğunlukla haksızlar varlıklılar haklı çıkıyor adalet garibanlara madurlara ceza veriyor.sugür ingiltere neden dünya nın ileri ülkesi denildiğinde veya abd, fransa , almanya diğer nedenlerde var ama adalet sistemleri güçlü.yakın tarihte mesut özdil e ingiltere de bıçaklı saldırıya kemiksiz on yıl ceza verilmişti.

  • Samet varol09 Aralık 2019 07:59

    Cok haklisin kisiye gore ceza adalet hic olmadi turkiyede guvendigimiz adaleti kendilerine gore yaptilar

  • mezarci 08 Aralık 2019 16:46

    IIDAM=miNtika temizligi=HUZUR

  • Selahattin Ölmez08 Aralık 2019 16:38

    ölen kızın babası bile diyor ki ben idama karşıyım.idama karşı gelenler ise kendilerini kültürlü ve akıllı zannederler.bence birinin hayatını bitiriyorsan bitiren kişidininde hayatını bitirilmelidir.islam dini de bunu zaten emir etmektedir.bakın görün bu katil bir deli raporu ile dışarı çıkar veya en fazla 5 sene ceza yatar çıkar aftan maftan sonra en az bir katliam yaparak 5-10 kişi daha öldürür.

  • Vatandaş08 Aralık 2019 14:28

    Ölen kızımızın ailesi görevini ihmal edenlere karşı hem ceza davası hem de tazminat davası açmalı ve hem o kişilerin hapse girmesini hem de maddi olarak ceza ödemesini sağlamalı.

  • Yorumspor08 Aralık 2019 13:07

    Öncelikle bir kişi nasıl bu hale geldi, bu durum araştırılmalı. 5 yaşındaki bir çocuk yetimhanede nasıl bir olaylara maruz kaldı ki bu duruma geldi. Öncelikle çocuk esirgeme kurumları, yetimhanede ve sosyal geliştirme yurtları araştırılmalıdır.

  • teşkilatı kurum başına beni koyun08 Aralık 2019 12:57

    böyle tiplerin elleri kolları randımanlı çalışmayacak şekilde kırıp şekil bozukluğu, duyu, çalışma bozukluğu yapılmalı. kurun bir teşkilat keyifle yapayım şu işleri

  • H.hosgor 08 Aralık 2019 19:58

    Katılıyorum böyleside ilur hemde ibret olur

  • As08 Aralık 2019 12:10

    Birde bu tür şerefsizleri bizim paralarımızla paşa paşa bakarız bu sistem değişmeli insanlar cezaevine ğirip ğirdiğine pişman edilmeliki suç işlememek için elinden ğeleni yapmalı kader mahkumlarını bu olayda ayrı tutuyorum